duminică, aprilie 14, 2024
Diverse

10 urși, unul de peste 400 kg, terorizează comunitatea din Berislăvești. Primarul Nicolae Popescu se teme de ce e mai rău: Veți auzi că a fost mâncat un om!!!

3.48KVizualizari

De ceva vreme, mai mulți urși seamănă teroare printre locuitorii din Berislăvești. Acest fenomen de coborâre din zona montană este tot mai întâlnit la nivel național, iar experții au justificat asta prin schimbările climatice din ultimii ani. Urşii nu mai hibernează iarna și sunt nevoiţi să se hrănească, iar, de cele mai multe ori, apelează la animalele din curtea oamenilor. Primarul Nicolae Popescu a dat un exemplu în care, de curând, un porc de 200 de kilograme a fost luat din gospodăria unui localnic și devorat pe câmp.

„Vă dați, vorbim poate de un urs foarte mare, de 400-500 de kilograme, dacă a reușit să plece cu un porc de 200 de kilograme pe o distanță de 300 de metri. Ce poate să facă un asemenea exemplar, dacă se întâlnește, de exemplu, cu un copil sau chiar cu un adult?! Nici nu vreau să mâ gândesc la asta! Din discuțiile purtate cu oamenii, cel puțin 10 urși ar da târcoale prin localitatea noastră, iar unul dintre ei s-a învățat deja la carne. Se pare că urșii prind gustul pentru anumite animale. De exemplu, dacă un urs a mâncat o găină, va continua să se hrănească doar cu păsări, dacă a prins o oaie, va ataca numai ovine, şi tot aşa. Repet, ce se va întâmpla însă, dacă, Doamne ferește, ursul în cauză se va întâlni cu un om?”, a avertizat Nicolae Popescu.

„Comunitatea e foarte disperată și așteaptă ajutor din partea autorităților de specialitate. Locuitorii sună toată noaptea din vuvuzele, ca să sperie urșii. Un localnic, cu o situație financiară delicată, a rămas fără cele câteva oi pe care le avea. Acum trei săptămâni, în timp ce se întorcea cu oile acasă, un urs a ieșit din tufe și s-a năpustit asupra unui bărbat. El a avut mare noroc, fiind salvat de câinii care îl însoțeau, reușind să fugă. Mă tem că vom auzi, în curând, că un om a fost mâncat de urs la Berislăvești. Din păcate, există lacune mari în legislație. Nu poți ucide un urs, decât în condiții speciale”, a mai adăugat primarul PSD din Berislăveşti, Nicolae Popescu.