Administrație

1000 de lei pentru elevii din Budești cu media 10, biciclete pentru cei de clasa a V-a și multe alte premii atractive sunt anunțate de primarul Ionel Vlădulescu

1.4KVizualizari
An de an, Primăria și Consiliul Local Budești au alocat sume importante de bani, pentru prevenirea abandonului școlar și stimularea elevilor să obțină rezultate cât mai bine. Și luna viitoare, după încheierea anului școlar 2020-2021, primarul Ionel Vlădulescu le va oferi biciclete celor de clasa a V-a. Acțiunea are scopul de a-i determina pe părinți să nu-și mai mute copiii în Râmnic până la sfârșitul ciclului gimnazial. Pentru a intra intra în posesia acestor cadouri, şcolarii trebuie să îndeplinească o condiție obligatorie: să aibă media 10 la purtare și să nu înregistreze absențe nemotivate. În Budești, sunt peste 350 de elevi, care învață în trei școli.
„Această metodă de premiere a dat roade, în sensul că elevii au luat mult mai în serios școala. Vom investi masiv în continuare în educația celor mici. Am construit deja două grădinițe noi (pe care le vom face cu program prelungit) și o școală modernă. De asemenea, vom oferi burse sociale, dar și pentru performanță. Când am început această acțiune, am dat doar 24 de premii în primul an, pentru ca, în 2020, să ajungem undeva la aproximativ 60 de premii. Vom continua și anul acesta cel puțin la același nivel. Premiile vor fi mai mari pentru cei cu medii peste 8.50. În schimb, media 10 se va premia cu 1000 de lei. Vrem să stimulăm performanța, pentru ca elevii să rămână la școală și să se remarce la concursuri. Totul pentru ca generația tânără să-și concentreze atenția pe școală”, a explicat primarul PNL din Budești, Ionel Vlădulescu.