luni, aprilie 12, 2021
Diverse

1300 de copii din cele mai sărace sate din Vâlcea, Dolj și Vaslui, ajutați cu 243.000 de lei

358Vizualizari
În această perioadă tulbure, Fundaţia World Vision România își continuă misiunea față de copiii și familiile vulnerabile de la sat, susținând comunățatile rurale din Cluj, Dolj, Ialomita, Vâlcea și Vaslui. O mare parte dintre programele Fundației au fost transferate deja în online, în special programele din zona de educaţie – „Pâine şi mâine” şi „Vreau în clasa a 9-a”.
„World Vision România are grijă, în prezent, de 22.000 de copii şi părinţi din cele mai vulnerabile familii. Sunt peste 14.000 de copii pentru care cautăm cele mai bune soluţii educaţionale. Astfel, facem educaţie remedială cu copiii din clasele a 7-a şi a 8-a, cei care vor susține în acest an Evaluarea națională și lucrăm cu tinerii în prag de Bacalaureat. Am oferit tichete sociale pentru mai mult de 1.300 de copii din cele mai sărace sate din județele Dolj, Vâlcea și Vaslui, în valoare totală de peste 243.000 de lei. Acestea pot fi folosite exclusiv pentru achiziționarea alimentelor atât de necesare în aceastã perioadã grea.
Înainte de Paşti, am reuşit să ajungem la peste 3800 de oameni nevoiaşi din mediul rural, familii cu mulți copii, oameni rămași fără loc de muncă, care au mare nevoie de noi. Pentru ei, am distribuit pachete cu alimente, produse de igienă și rechizite. Și nu ne oprim aici. Pentru că, acum mai mult ca oricând este nevoie de ajutorul nostru, căci lipsurile se adâncesc pe măsură ce criza se prelungește”, au transmis reprezentanţii Fundaţiei World Vision România.
Sursa: #Covid19Intervention #WorldVisionRomania