marți, mai 17, 2022
Fotbal Național

14 ani de la promovarea istorică în Liga a II-a a echipei FC Oltchim. „Ţeţe” Vlădoi: „Acea formaţie era alcătuită, în proporţie de 99,9 %, din jucători din Vâlcea!”

1.48KVizualizari
Luna trecută, Marius „Ţeţe” Vlădoi (actualul antrenor-portar de la Minerul Costeşti – campioana Superligii judeţene) a postat, pe Facebook, un remember al unei performanţe de răsunet a fotbalului vâlcean, de la finele sezonului 2005-2006, cu mesajul „Totuşi, să nu uităm!”. Este vorba de promovarea în Liga a II-a a echipei FC Oltchim, care nu s-a şi concretizat însă, deoarece locul a fost cedat formaţiei Apulum Alba Iulia.
La timona acelei „echipe de aur” a Vâlcii se afla Costel Gaiţă, iar din lot făceau parte, printre alţii, portarii Marius Vlădoi şi Silviu Monea, fostul divizionar A, Iulică Roşoagă (de la FC Naţional, Ceahlăul Piatra Neamţ şi Olimpia Satu Mare), Adrian Glăvan, Cosmin Băiţa, Octavian Marinescu, Ovidiu Creangă, Dan Bărbuţ, Robert Olaru, Florin Căpătan, Cosmin Popa, Vali Popa, Cosmin Şorega, Iosif Melcea, Alexandru Nuţu, Ionuţ Stoica etc (ne cerem scuze, dacă i-am omis pe câţiva!). Ultimul dintre aceştia – ajuns acum la 32 de ani – e singurul care mai activează în prezent într-un eşalon naţional, el fiind legitimat în Liga I, la FC Hermannstadt.

Dănuţ Omeag: „Cred că a venit vremea să fie organizat un meci demonstrativ între ce a reprezentat Chimia – odată şi acea echipă a Oltchim-ului din 2006”

Printre cei care au apreciat postarea lui „Ţeţe” Vlădoi, component de bază al grupării „chimiste” în acea perioadă s-a numărat şi Dănuţ Omeag, din Băile Govora, care a reiterat o idee mai veche, a unui meci demonstrativ la care să participe jucătorii acelei „generaţii de aur” a Oltchim-ului, dar şi ai Chimiei de odinioară. „Aţi reprezentat cu succes SOCIETATEA OLTCHIM! Cu jucători preponderenţi din Vâlcea. Cred că a venit vremea să fie organizat un meci demonstrativ între ce a reprezentat Chimia – odată (cât îi mai avem în viaţă pe Başno, Teleşpan, Catargiu, Carabageac, Lepădatu etc) şi acea echipă a Oltchim-ului, care a reuşit acea performanţă istorică în Liga a II-a. Cu bani puţini, cu jucători modeşti, care jucau cu sufletul pentru această echipă”, a scris Omeag, pe Facebook.

Marius „Ţeţe” Vlădoi”: „Acum, oamenii din Vâlcea sunt avizi pentru fotbal, mai ales că fenomenul lipseşte deja de cam mult timp din oraş!”

Într-o declaraţie oferită în trecut pentru ziarul TRIBUNA VÂLCEANĂ, Marius „Ţeţe” Vlădoi a afirmat că are de mai mult timp în gând să organizeze o reîntâlnire pe „dreptunghiul verde” a foştilor componenţi ai Oltchim-ului. „De mai mulţi ani tot încercăm să ne adunăm pentru un meci demonstrativ, dar problema e că unii dintre jucătorii acelei echipe sunt plecaţi pe afară şi e greu să ne strângem. Ar fi foarte frumoasă o revedere a Oltchim-ului, mai ales pentru faptul că era o echipă formată, în proporţie de 99,9 la sută, din jucători din Vâlcea. Unul singur era din Piteşti. Atât! În rest, numai vâlceni! Nu ştiu câte echipe au mai promovat la nivelul Ligii a II-a a numai cu jucători locali! Din păcate, la momentul acela, performanţa nu a fost apreciată cum se cuvine! Acum, oamenii din Vâlcea sunt avizi pentru fotbal, mai ales că fenomenul lipseşte deja de cam mult timp din oraş!”, a subliniat Vlădoi.

Marius „Ţeţe” Vlădoi: „Oltchim 2006 versus CSM 2007, când echipa din Zăvoi se bătea la promovare, ar fi un supermeci! Sau un joc între Oltchim 2006 şi Oltchim 2011, care a înfruntat-o pe Oţelul Galaţi, în 16-imile Cupei României!”

„Ar fi tare, de exemplu, să-i strângem, pentru un amical de gală, pe foştii jucători de la FC Oltchim şi pe cei de la CSM Rm. Vâlcea, din vremea aia, care s-au luptat în următorul sezon, 2006-2007, pentru promovare în Liga I şi au pierdut meciul de la Baia Mare, din ultima etapă. Sunt convins că FC Oltchim 2006 versus CSM 2007, când echipa din Zăvoi se bătea la promovare, ar fi cu adevărat un supermeci, pe care vâlcenii l-ar gusta din plin! Sau la fel de interesant ar fi un joc între Oltchim 2006 şi Oltchim 2011, care a înfruntat-o pe Oţelul Galaţi, în 16-imile Cupei României! Deocamdată, nu putem să promitem nimic în acest sens, pentru că nu ştim dacă mai sunt şanse să aibă loc vreodată asemenea partide. Un lucru e însă cert, mulţi microbişti vâlceni ar fi interesaţi măcar de un meci demonstrativ al Oltchim-ului! Pentru că au fost generaţii de valoare acolo, dar şi de antrenori! Sigur ne-am strânge 30-40 de inşi. Sper că într-o zi va fi posibil un eveniment de acest gen. Dar nu se ştie când!”, a adăugat Marius „Ţeţe” Vlădoi, antrenor-portar la Minerul Costeşti, campioana Superligii din sezonul 2019-2020.
Sursă foto: Facebook