miercuri, iulie 28, 2021
Fotbal Județean

20 de luni fără fotbal la „Onoare”! Ilie Boiangiu nu va reînscrie echipa Ştiinţa Grădiştea în campionat, dacă autorităţile nu vor scoate testele Covid-19

170Vizualizari
Fotbalul judeţean se află în stand-by din luna martie a anului trecut. Dacă unele formaţii din Superligă au mai jucat fotbal în 2020 şi 2021, pentru grupările din Ligile a IV-a şi a V-a (ultimele două eşaloane valoric înainte de întreruperea bruscă a campionatelor AJF Vâlcea), situaţia e şi mai grea, acestea fiind într-o vacanţă forţată din cauza pandemiei de Covid-19 încă din decembrie 2019. Oficial, ultima rundă în Liga a IV-a s-a jucat pe 7-8 decembrie, iar în Liga a V-a, pe 1 decembrie. Practic, peste doar patru luni, majoritatea echipelor din judeţ vor ajunge la doi ani plini fără fotbal. Iar semne că s-ar putea relua campionatele la fel ca odinioară, din această toamnă, nu prea sunt deloc!
Printre echipele care care nu sunt deloc dispuse să se înhame din nou la muncă (dacă se vor menţine testele Covid-19 şi obligativitatea vaccinării) se numără şi Ştiinţa Grădiştea, ai cărei jucători au hibernat total mai bine de un an, perioadă în care nu au disputat niciun amical. Informaţia ne-a fost furnizată chiar de primarul Ilie Boiangiu. „Jucătorii noştri s-au adunat pentru prima oară la un antrenament abia în urmă cu o lună, iar între timp am avut nişte meciuri amicale. Nu ştiu nimic despre viitorul sezon, dacă ne vom înscrie sau nu. Aşteptăm să vedem ce restricţii vor mai fi valabile în următoarea perioadă, dar un lucru e cert: în actuala conjunctură, este imposibil să participăm. Dacă se va face o competiţie fără costurile pentru testele Covid-19, ne vom reînscrie, dacă nu – vom sta pe tuşă încă un an. Asta e situaţia!”, a precizat primarul din Grădiştea, Ilie Boiangiu.