miercuri, septembrie 30, 2020
Fotbal Național

4-2, scorul preferat al dăeştenilor. „Am câştigat 12 puncte din 18 cu acest rezultat!”

128Vizualizari

• echipa antrenată de Gabriel Mangalagiu şi Lucian Giurcă are cel mai bun atac din Seria a IV-a: 28 de goluri marcate!

Vinerea trecută, Viitorul Dăeşti s-a impus cu 4-2 în faţa echipei Gilortul Tg. Cărbuneşti, în etapa a 12-a a Ligii a III-a. Aceasta a fost cea de-a patra oară când elevii lui Gabriel Mangalagiu şi Lucian Giurcă s-au impus cu un asemenea scor, lucru remarcat inclusiv de reprezentantul grupării de la Fedeleşoiu, George Popolan. „Meciul cu ultima clasată s-a terminat, din nou, cu un scor cu care noi am câştigat 12 din cele 18 puncte de până acum. Am învins în patru meciuri cu 4-2! Îmi place fotbalul şi spectacolul, dar poate că mai bun era un 2-0 sec, ca la pauză, sau un 3-0, ca în repriza secundă (adică un final fără emoţii!), în loc de 4-2, după ce adversarii s-au apropiat la 3-2. Ca să nu mai zic şi că am mai avut încă două ocazii pentru 4-0 sau 5-0!”, a subliniat Popolan.
Până la succesul din week-end-ul trecut, celelalte trei victorii obţinute de dăeşteni cu 4-2, în acest sezon, au fost cele cu CS Hunedoara (etapa 1, pe teren propriu), Gloria Lunca-Teuz Cermei (etapa a 2-a) şi ACS Ghiroda şi Giarmata Vii (etapa a 8-a) – ultimele două fiind în deplasare. Pe de altă parte, formaţia lui George Popolan s-a mai impus cu 2-0 în partida de la Fedeleşoiu, cu ACS Poli Timişoara (etapa a 9-a), la „zestrea” după 12 runde adăugându-se şi cele trei remize de acasă cu LPS Cetate Deva (1-1, etapa a 3-a), Fortuna Becicherecu Mic (2-2, etapa a 5-a) şi CSC Dumbrăviţa (3-3, etapa a 7-a).

Formaţiile cu cel mai bun atac (Dăeşti şi Craiova) se vor întâlni săptămâna viitoare, la Fedeleşoiu

Altfel, de menţionat este faptul că, după 12 etape, Viitorul Dăeşti are cel mai bun atac din Seria a IV-a, cu 28 de goluri marcate. Din acest punct de vedere, lidera clasamentului, FC „U” Craiova 1948, se laudă doar cu 27 de „boabe” în cont, după victoria cu scorul de 2-1, de la CSC Dumbrăviţa, de vinerea trecută. Echipele cu cele mai bune ofensive din această grupă regională se vor întâlni chiar săptămâna viitoare în meci direct, pe cochetul stadion de la Fedeleşoiu. Din cauza celui de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, care vor avea loc duminică, 24 noiembrie, FRF ar putea devansa duelul dintre Dăeşti şi Craiova. Astfel, acesta s-ar putea disputa sâmbătă, 22 noiembrie, de la ora 14.00.