Fotbalul judeţean se află în continuare în moarte clinică, în ciuda faptului că patru echipe au convenit să participe primăvara aceasta în turneul pentru desemnarea reprezentantei Vâlcii la barajele de promovare în Liga a III-a. Cluburile de amatori sau de juniori nu au fost ajutate din punct de vedere financiar de FRF sau de autorităţi (cum s-a întâmplat cu unele categorii sociale), motiv pentru care nici nu pot să compenseze efectuarea testelor de Covid-19, pentru a participa în campionate.
În 13 luni, fiecare arbitru sau observator cu PFA a încasat peste o jumătate de miliard de lei vechi
În schimb, există totuşi două categorii de persoane care activează în fotbalul judeţean ce au prosperat fantastic de-a lungul pandemiei de Covid-19: arbitrii şi observatorii. După întreruperea competiţiilor din cauza virusului provenit din China, adică, din luna martie a anului trecut, toţi cei care aveau PFA-uri au primit câte 4000 de lei pe lună despăgubiri din partea statului, pentru a le acoperi pierderile pe perioada când competiţiile sunt suspendate.
Astfel, în 13 luni, asta înseamnă că fiecare arbitru sau observator care s-a încadrat în condiţii (a fost vorba de câteva zeci de persoane numai în Vâlcea!) a încasat în total, 52 de mii de lei, adică mai mult de o jumătate de lei vechi de căciulă! Vă vine să credeţi!? Ei bine, nici nouă! Ce lovitură! Practic, arbitrii şi observatorii din fotbalul mic se numără printre cei care au dat cele mai mari tunuri în pandemie! Asta în timp ce mulţi dintre români au rămas fără joburi, după ce unele dintre firme s-au închis!
Înainte de izbucnirea pandemiei, când întrebai un arbitru de judeţ dacă rămâne cu ceva bani din fotbal, ţi-ar fi spus bosumflat că mai mult cheltuie şi pierde timpul pe la meciuri şi că mai bine s-ar lăsa decât să mai fie înjurat în continuu pe coclauri! Acum, după câţi gologani au încasat în pandemie, unora dintre aceştia probabil că nici nu le va mai trebui să activeze în fenomen, că oricum au scos mai mulţi bani în această perioadă de pauză, stând degeaba, decât ar fi strâns în 10 ani de activitate în fotbal! Ne referim însă strict la arbitrii şi observatorii din judeţ, pentru că, în rest, se pot câştiga peste 52.000 de lei pe an la nivel naţional.
Nimeni din cadrul AJF nu a propus o reducere a baremurilor arbitrilor şi observatorilor, ca ajutor pentru echipe
Cu siguranţă, dacă şi cluburile de amatori sau de juniori ar fi beneficiat de un asemenea ajutor lunar de 4000 de lei, probabil că şi campionatele s-ar fi putut relua fără probleme încă din toamna trecută. Sau măcar din primăvara asta, cu mai multe participante, nu doar cu patru, cum s-a întâmplat în aproape toate judeţele! Dacă fiecare asociaţie sportivă din ţară ar fi primit suma respectivă de la stat, ar fi avut bani să compenseze o bună parte din testele Covid-19, iar fotbalul mic n-ar fi sucombat.
După reluarea competiţiilor, în această primăvară, nimeni din cadrul AJF nu a propus ca baremurile arbitrilor şi observatorilor să mai fie reduse (fie şi cu un mic procent!), pentru a compensa oarecum costurile echipelor cu testele de Covid-19, ce trebuie să fie suportate săptămânal. N-ar fi de mirare ca, în cazul s-ar gândi cineva la o reducere a baremurilor, o mare parte dintre cei ce au beneficiat de ajutor din partea statului să spună ofuscaţi: „Mai bine mă las, în loc să merg moca la meciuri! Oricum, m-am realizat pentru o perioadă!”.
Echipa de fotbal Minerul Costeşti va beneficia de sprijinul noului primar al localităţii, Vasile Borăscu. Liberalul a ţinut să menţioneze...
Pentru îmbunătăţirea experienţei dvs. web, acest site foloseşte Cookies. Continuând să navigaţi pe acest site vă exprimaţi acordul asupra utilizării cookie-urilor.
Aflaţi mai multe