duminică, mai 9, 2021
Fotbal Național

50 de tineri fotbalişti de la SCM Rm. Vâlcea au fost prezenţi joia trecută în Bănie, la meciul CS „U” Craiova – AEK Atena

372Vizualizari

Joia trecută, CS „U” Craiova a disputat, pe Stadionul „Ion Oblemenco”, meciul cu AEK Atena, din prima manşă a turului 3 preliminar al Europa League. Fără susţinerea fanilor, elevii lui Corneliu Papură au fost învinşi cu scorul de 2-0. Clubul din Bănie a fost obligat să dispute fără spectatori duelul cu vicecampioana Greciei, din cauza incidentelor pe care suporterii le-au provocat în turul precedent, cu ungurii de la Honved Budapesta (0-0 după 120 de minute de joc şi 3-1 la penaltiuri). În minutul 119 a acelui meci, chiar înainte de executarea penaltiurilor de departajare, o petardă aruncată din tribună l-a lovit pe arbitrul de centru, iar acesta a fost înlocuit de cel de rezervă.
Singurii care au putut intra pe stadionul din Craiova joia trecută au fost copiii, iar în acest sens oficialii din Bănie au solicitat tuturor judeţelor din Oltenia să trimită grupuri de mici fotbalişti pe stadion. Printre cei care au făcut deplasarea, s-au numărat şi 100 de elevi din Rm. Vâlcea. Din grup au făcut parte şi 50 de juniori din Zăvoi, născuţi în anii 2006-2007, care au fost însoţiţi de antrenorii Mitică Teleşpan şi Cristi Lazăr.
Deplasarea celor 100 de copii din Vâlcea pe Stadionul „Ion Oblemenco” a fost posibilă prin intermediul Consiliului Judeţean şi a Inspectoratului Şcolar Judeţean. Pe lângă faptul că au fost prezenţi la meciul din Bănie, cei mici au avut şi posibilitatea de a vizita oraşul Craiova.