marți, ianuarie 19, 2021
Diverse

5000 de măşti pentru locuitorii din comuna Bujoreni. Gheorghe Gîngu a comandat şi 40 de combinezoane pentru personalul operativ din primărie

154Vizualizari
Potrivit primarului Gheorghe Gîngu, la Bujoreni, sunt peste 700 de persoane trecute de 65 de ani, iar multe dintre acestea nu au deloc rude care să le ajute. Administraţia publică locală a depus eforturi pentru ca vârstnicilor vulnerabili să nu le lipsească nimic, în speţă, alimente sau medicamente, în această perioadă plină de restricţii. „Bujoreni nu e deloc o comună mică, avem 90 de persoane fără sprijin, iar tuturor a trebuit să le procurăm cele necesare. Pentru ca bătrânii să nu aibă probleme, iar totul să fie bine, am contribuit şi noi, cei din primărie, cu câte ceva, dar am beneficiat şi de unele donaţii. Pe de altă parte, am înţeles că şi Episcopia a oferit un ajutor însemnat comunităţii rrome, care a primit zilnic câte 100 de porţii de mâncare”, a precizat Gheorghe Gîngu. „În ultima perioadă, ne-am ocupat şi de dezinfecţia străzilor din localitate. Am încercat însă să nu ne lăudăm prea mult cu această acţiune, ca să nu se interpreteze că o facem electoral. Nu prea e bine să fii vizibil pe Facebook, ci mai degrabă să-ţi faci treaba liniştit şi nimic mai mult!”, a adăugat primarul din Bujoreni.

„Eforturile financiare au fost considerabile, dar nu contează, ne vom gândi apoi cu ce vom plăti totul”

Săptămâna trecută, autorităţile locale din Bujoreni s-au confruntat şi cu o situaţie dificilă, după ce o persoană a fugit din izolare, aceasta fiind prinsă imediat de poliţişti. „Încercăm să fim pregătiţi la maximum în lupta de combatere a coronavirusului. În acest sens, zilele trecute, am comandat 5000 de măşti pentru locuitori. Persoanele vârstnice şi angajaţii din aparatul administrativ, din rândul celor ce se deplasează pe teren, au primit deja câte una, iar în continuare le vom împărţi şi celorlalţi oameni. Altfel, am procurat şi dezinfectanţi. În plus, am mai cumpărat 40 de combinezoane şi viziere, pentru toţi angajaţii Serviciului de Gospodărire Locală ce se deplasează pe străzi la dezinfecţie, dar şi pentru poştaşi sau celelalte persoane operative din Primărie, ce intră în contact direct cu oamenii. Eforturile financiare au fost considerabile, dar nu contează, ne vom gândi apoi cu ce vom plăti totul. Deocamdată, era obligatoriu să acţionăm responsabil şi să-i menţinem pe toţi în siguranţă, astfel încât să nu avem probleme grave pe viitor. Trebuie să evităm cu orice preţ un focar, din care apoi ar fi mult mai greu să ieşim. Prevenţia e esenţială!”, a încheiat primarul din Bujoreni, Gheorghe Gîngu.