Diverse

75 de copii din Pesceana și Băile Olănești, cu vârste între 7 și 15 ani, au primit tablete pentru școala online, dar și alte rechizite necesare educației

577Vizualizari
Proiectul „Romania Educată și Sănătoasă”, implementat de Asociația „Prosport Vâlcea”, vine în sprijinul copiilor care, în perioada pandemiei de coronavirus, nu au avut accesul necesar la tehnologie pentru pregătirea din mediul on-line, fiind astfel supuși la marginalizare și excluziune socială. Prin această iniţiativă, au fost achiziționate beneficiarilor direcți, adică celor 75 de copii cu vârste cuprinse intre 7 și 15 ani, elevi în cadrul a două școli din Vâlcea (Pesceana și Băile Olănești), tablete necesare recuperării orelor de pe timpul pandemiei, iar în plus s-a purces şi la pregătirea lor din punct de vedere tehnologic, în cazul reînceperii unei noi perioade în care școala online va fi obligatorie.
Prin acest proiect, au fost oferite și rechizite, asistență și pregătire tehnologică, dar și informări despre efectele post-pandemie, realizarea unei igiene sănătoase și diverse tips-uri pentru o viață sănătoasă, atât mental, cât și fizic. Acțiunea se va desfășura pe perioada a două luni de zile, astfel încât toți copiii să fie pregătiți pentru un nou an școlar, fie el și online. Acest proiect s-a născut din dorința de a încuraja învățământul în mediul rural dar și urban, pentru prevenirea abandonului scolar, respectarea drepturilor la învățătură, investind astfel în educația sănătoasă, pentru că doar prin educație și informare vom putea fi sănătoși! „Minte sănătoasă în corp sănătos”!
Toate aceste scopuri și întregul proiect a devenit realitate cu ajutorul programului Start ONG, un program lansat de Kaufland Romania și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu și cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 Euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale/de inițiativă.

#StartONG, #KauflandRomania, #ActforTomorrow, #ImplicareaFaceDiferenta, #RomaniaEducatasiSanatoasa,#ACSProSportValcea #Scoalapentrutoti, #Igienaprimeaza, #ScoalaOnline, #Avemgrijasafimbine, #Omintesanatoasaintruncorpsanatos, #Conexiuneacuscoala, #Nedezvoltamabilitatilesicompetentele, #Educatiaonline