Administrație

7,6 milioane de lei pentru noua sală de sport din Guşoeni. Nicolae Concioiu speră să inaugureze obiectivul până anul viitor, de Ziua Comunei

751Vizualizari
Luna trecută, pe lângă aprobarea proiectului de înfiinţare a reţelelor de apă şi canalizare prin programul de investiţii „Anghel Saligny”, primarul Nicolae Concioiu le-a mai dat o veste bună locuitorilor din Guşoeni. În acest sens, alesul PSD a anunţat pe Facebook că, în curând, vor începe lucrările la noua sală de sport, cu 102 locuri, pentru care a obţinut finanţare de la CNI.

Sala de sport din Guşoeni va avea o tribună cu 102 locuri pe scaune

„Sală de sport, la Gușoeni! Compania Națională de Investiții a emis, în data de 22 iulie 2022, Ordinul de începere a serviciilor de proiectare pe amplasament a obiectivului de investiții «Sală de sport școlară 102 locuri, sat Spârleni, nr. 95, comuna Gușoeni, judeţul Vâlcea». Ca urmare a îndeplinirii condițiilor de constituire a garanției de bună execuție a contractului, precum și semnarea procesului verbal de predare-primire a amplasamentului liber de orice sarcini, s-a dispus începerea lucrărilor de proiectare pentru obiectivul de investiții sus menționat începând cu data de 01.08.2022. Durata de proiectare va fi de o lună şi jumătate de la data mai sus menționată și, conform procedurilor, documentația tehnico-economică completă, vizată și ștampilată de verificatorul de proiect atestat, se va preda în 5 exemplare, în format tipărit, cât și în format electronic, Companiei Naționale de Investiții. Graficul general de execuție actualizat a fost predat achizitorului, «CNI», urmând a fi actualizat ori de câte ori se va impune, iar în perioada imediat următoare vor demara și lucrările de amenajare a organizării de șantier pentru obiectivul menționat”, au transmis reprezentanţii Primăriei Guşoeni, pe reţeaua de socializare.

Lucrările de construire a clădirii vor începe odată cu noul an şcolar

Primarul Nicolae Concioiu ne-a oferit apoi mai multe detalii despre investiţia de la sala de sport din Guşoeni. „Licitaţia a avut loc deja, se cunoaşte constructorul, acesta obţinând la pachet atât proiectarea, cât şi execuţia lucrărilor. După emiterea ordinului de începere a serviciilor de proiectare, se va realiza amplasarea clădirii pe terenul de sport, o procedură care va dura cel mult o lună, cum susţin reprezentanţii companiei respective, iar apoi se va trece direct la execuţia lucrărilor de construire a sălii. Va fi vorba de o sală la fel ca la Ioneşti şi Vlădeşti. De altfel, firma care şi-a adjudecat licitaţia pentru Guşoeni a ridicat şi sala de la Vlădeşti. Investiţia de acolo s-a terminat în primăvară, iar acum constructorul respectiv îşi va muta activitatea în localitatea noastră. Având în vedere perioada estimată pentru proiectare, cel mai probabil, lucrările propriu-zise de construire a sălii de sport vor începe odată cu noul an şcolar. În acest sens, am discutat deja cu directorul şcolii varianta ca, pe durata derulării investiţiei, să amenajăm în spatele unităţii de învăţământ un spaţiu adecvat unde elevii să-şi desfăşoare în continuare activităţile de educaţie fizică şi sport în aer liber. Iar asta deoarece copiii n-o să mai poată să facă sport în vechea locaţie, din faţa şcolii, pentru că acolo se construieşte sala de sport”, a dezvăluit Nicolae Concioiu.

Termenul de finalizare a investiţiei este de 1 an

Alesul PSD a precizat că valoarea totală a investiţiei de la sala de sport din Guşoeni se va ridica la 7,6 milioane de lei. „Termenul de execuţie e de 1 an, dar constructorul spune că ar putea să finalizeze lucrările în doar 6 luni. Totul depinde de condiţiile de lucru, dacă vremea îi va permite să avanseze cu construcţia cât mai repede. Apoi, va mai dura ceva pentru montarea instalaţiilor, punerea în funcţiune a acestora şi verificările de rigoare. În orice caz, sala de sport va fi cu siguranţă dată în folosinţă până vara viitoare, astfel încât, din anul şcolar 2023-2024, elevii să beneficieze din plin de această investiţie. Sperăm să facem festivitatea de inaugurare după Paşti sau cel târziu de Rusalii, de Ziua Comunei Guşoeni. Cred că e timp suficient ca sala de sport să fie gata până atunci”, a concluzionat Nicolae Concioiu.