vineri, mai 7, 2021
Diverse

9 frați din Racovița vor avea o casă nouă în octombrie. Sebi Predonescu și prietenii vor termina alte două locuințe, la Jiblea și Lăpușata, unde 4 copii au trecut prin momente deosebit de grele….

800Vizualizari
Una dintre cele mai ample acțiuni umanitare din Vâlcea se derulează, în această perioadă, sub coordonarea lui Eusebiu Predonescu, ofițer la IPJ Vâlcea și antrenor de fotbal la Elite Juniors. În primul rând, e vorba de construirea unei case noi în comuna Racovița, pentru o familie cu 9 copii, care trăiesc în condiții aspre, într-un spațiu improvizat și insalubru, cum vezi doar prin ghetourile din filme.

„La Racovița, facem două camere mari, plus o baie și bucătărie. Totul, de la zero! Spre sfârșitul lunii octombrie, cei 9 frați și părinții lor vor intra într-o casă nouă, cu toate cele necesare. Un alt proiect deosebit în care suntem implicați se derulează la Lăpușata, unde doi frați, o fată de 16 ani și un băiat de 10 ani, au rămas fără locuință, care le-a luat foc anul acesta, pe 8 martie. Aici, am primit materiale din partea firmei la care lucrează tatăl copiilor, iar noi asigurăm forța de lucru. Mai avem o casă pe care o reabilităm la Jiblea, unde trăiesc fără părinți doi frați de 18 și 8 ani. Și aici vom face ceva frumos, adică vom reabilita integral casa unde locuiesc cei doi, deoarece în prezent nu dispune nici măcar de condițiile minime de trai. Ne-am propus ca toate aceste trei proiecte să fie realizate până spre sfârșitul lunii octombrie. Toate aceste lucrări deosebite se realizează printr-o amplă campanie de colectare a materialelor reciclabile, pe care o desfășurăm în județ. Toți cei interesați să ne sprijine, mă pot contacta personal pe pagina de Facebook”, a declarat Eusebiu Predonescu.

De 1 an, de când au demarat la nivel județean campania de strângere a deșeurilor reciclabile, Sebi Predonescu și prietenii săi au colectat peste 120 de tone de sticlă, pet, carton, fier și alte materiale. Cu acești bani, visurile unor copii, de a avea o viață normală, devin realitate. Felicitări!!!