vineri, iulie 30, 2021
Fotbal Național

A mai rămas 1 zi până la super-meciul Viitorul Dăeşti – Viitorul Pandurii Tg. Jiu! Elevii lui Flavius Stoican au pierdut ultimul joc din Liga a II-a, chiar pe teren propriu

462Vizualizari

• bătălia pentru şaisprezecimile Cupei României va avea loc miercuri, 21 octombrie, de la ora 14.30, la Fedeleşoiu

În această săptămână, Viitorul Dăeşti o va înfrunta pe Viitorul Pandurii Tg. Jiu, în turul 4 al Cupei României. Duelul era oarecum anticipat, în condiţiile în care, pe multe site-uri de sport din ţară (inclusiv de livescore), echipa antrenată în prezent de Flavius Stoican figurează cu numele de ACS Şirineasa (de la care finanţatorul gorjenilor, Nicu Sarcină, a cesionat locul în Liga a III-a, în urmă cu 4 ani, evoluând ulterior şi cu titulatura de ACS Energeticianul). Oficialii FRF au stabilit, practic, un duel între două echipe… vâlcene. Dincolo de acest aspect, Viitorul Pandurii Tg. Jiu nu mai are în prezent nicio legătură cu Vâlcea.

Echipa gorjeană nu are jucători consacraţi în lot

Formaţia gorjeană nu se află deloc într-o formă bună în Liga a II-a, unde a pierdut ultimul meci din campionat (0-1, pe teren propriu, cu ASU Poli Timişoara), când a avut şi un jucător eliminat (Paul Copaci, în minutul 90+2). Cum din cel de-al doilea eşalon al ţării vor retrograda şase echipe, Viitorul Pandurii Tg. Jiu se află în prezent pe un loc de Liga a III-a (16).
De altfel, cu excepţia faptului că este de Liga a II-a (deci dispune de o situaţie financiară mai bună decât Viitorul Dăeşti, având jucători cu salarii mai mari), iar pe banca tehnică se află Flavius Stoican (fost fotbalist şi antrenor de Liga I), formaţia gorjeană nu excelează cu nimic. Viitorul Pandurii Tg. Jiu nu are jucători cunoscuţi în lot, aşa că elevii lui Lucian Giurcă îi pot pune probleme serioase, dacă se vor concentra la maxim şi vor avea o defensivă de fier. Altfel…

Andrei Luduşan a evoluat în 2015 la CSM Rm. Vâlcea

În ultimul meci din campionat, cu ASU Poli Timişoara, staff-ul tehnic de la Tg. Jiu a aliniat următoarea formulă de echipă: Rob. Bodea – Ciul (Chelariu ’82), Oros, Lixandru, Copaci – Mitrică, Prejmerean (Al. Enache ’82), Chiorean (Gîrbiță ’70), Andr. Dragu – Ludușan (Bădăuță ’70), Pauchici (Șerbănescu ’57). Rezerve neutilizate: D. Rusu – Misarăș, Al. Băican, Trancă.
Dintre aceştia, vâlcenii îl cunosc doar pe Andrei Luduşan (24 de ani), fost jucător în Zăvoi, la CSM, înainte de desfiinţarea echipei de Liga a II-a (în 2015).