duminică, aprilie 14, 2024
Handbal

Acţiunea umanitară organizată de CSU Suceava s-a încheiat! Tricoul Yuliyei Dumanska – vândut cu 500 de euro, cel al Ralucăi Băcăoanu – cu 450 de lei

845Vizualizari

• toţi banii strânşi vor fi donaţi pentru combaterea coronavirusului

În urmă cu zece zile, Clubul Sportiv Universitar Suceava a dat startul unei acţiuni caritabile de anvergură, mai mulţi sportivi din ţara noastră fiind invitaţi să-şi pună tricourile la vânzare pe Facebook, prin licitaţie publică. Scopul acestei campanii a fost acela ca banii strânşi să fie donaţi apoi în lupta contra Covid-19, pentru achiziţionarea de echipamente medicale şi medicamente destinate Spitalului Judeţean de Urgenţă din Suceava. Licitaţia a avut loc pe pagina de Facebook Clubul Sportiv Universitar Suceava şi a durat o săptămână, toţi fanii care au vrut să cumpere tricourile favorite putând posta preţul oferit printr-un comentariu la poza celui pe care doreau să-l achiţioneze.
Printre sportivii care s-au implicat în această super-acţiune umanitară s-au numărat şi două handbaliste de la SCM Rm. Vâlcea, campioana en-titre a României. Este vorba de Yuliya Dumanska (23 de ani) şi de Raluca Băcăoanu (30 de ani). Portăriţa din Sala Traian a scos la vânzare tricoul cu care a participat la Campionatul European din Franţa, din 2018, iar pivotul care se va transfera din vară la Gloria 2018 Bistriţa a pus la bătaie tot un articol al naţionalei României.

Tricoul portăriţei de la SCM Rm. Vâlcea a fost adjudecat cu cel mai mare preţ dintre toate cele licitate de către handbaliste

La sfârşitul celor şapte zile în care a avut loc licitaţia pe Facebook, preţul cel mai mare oferit pentru tricoul Yuliyei Dumanska a fost de 500 de euro, acesta fiind adjudecat de Gavrila Petrovai, care locuieşte în Franţa. În schimb, cel al Ralucăi Băcăoanu va fi vândut lui Sorin Lintoiu pentru 450 de lei. Tricoul Yuliyei Dumanska a fost cumpărat cu cel mai mare preţ dintre toate cele licitate de către handbaliste, doar cel al Cristinei Neagu (de la CSM Bucureşti) având o valoare apropiată (2250 de lei). Restul articolelor sportive nu au depăşit suma de 1000 de lei, cât s-a oferit pentru tricoul Lucianei Popescu (de la CSM Slatina). Pentru a putea primi tricourile preferate pe care le-au cumpărat, toţi câştigătorii licitaţiilor vor trebui să achite banii în contul RO20 RZBR 0000 0600 0820 8852, deschis pe numele Andrei Iulian.
În acţiunea caritabilă organizată de Clubul Sportiv Universitar Suceava, s-au colectat, din vânzarea celor 89 de articole scoase la licitaţie, aproximativ 10 mii de euro (aproape 50 de mii de lei). Banii strânşi vor fi direcţionaţi către Fundaţia Umanitară NORD 2001 / Sânge pentru România, care, de la începutul pandemiei, s-a implicat total în susţinerea luptei pentru combaterea coronavirusului.