duminică, mai 9, 2021
Administrație

Acţiuni de ecologizare, în toate satele din comuna Slătioara

415Vizualizari
Începând de săptămâna trecută, la Slătioara, primarul Sorin Romcescu şi viceprimarul Cornel Ştefan au demarat o amplă campanie de ecologizare. Persoanele ce primesc ajutor social nu au putut fi implicate, din pricina pandemiei de Covid-19, aşa că acţiunile de curăţenie s-au realizat cu angajaţii primăriei şi consilierii locali.
„În total, 21 de persoane au participat la campaniile de ecologizare a cursurilor pârâurilor şi nu numai. Acţiunea a fost iniţiată de primărie şi a avut loc, în prima etapă, în satul Goruneşti, pe pârâul Gresarea, unde am terminat anul trecut şi investiţiile de asfaltare a drumului cu acelaşi nume. Ulterior, am curaţat şi zona Cumpene. Am strâns foarte multe peturi şi gunoaie menajere. Iar asta pentru că, din păcate, mulţi oameni nu realizează cât rău fac mediului înconjurător când aruncă gunoaiele aiurea. Acţiunile de ecologizare pe care le-am desfăşurat au fost chiar de succes, mulţi locuitori au rămas impresionaţi şi poate că, pe viitor, se vor gândi să nu mai arunce mizeria decât în locurile special amenajate. În perioada următoare, vom continua campania de curăţenie din comună şi vom face în fiecare sat câte o acţiune de acest gen, în locurile unde am observat că s-au strâns foarte multe gunoaie”, a precizat primarul Sorin Romcescu.

În fiecare săptămână, firma Urban colectează de la locuitorii din Slătioara câte 7 tone de gunoi menajer

Alesul PSD a mai declarat că acordă o mare atenţie curăţeniei din localitatea pe care o administrează, aşa că a achiziţionat, din fondurile primăriei, mai multe tomberoane pe care le va oferi gratuit unor locuitori care nu au încă contracte de ridicare a gunoiului cu firma Urban, ce operează în acest domeniu, la Slătioara. „I-am identificat deja pe toţi cei care nu au contracte şi le vom da tomberoanele pe care le-am achiziţionat, în ideea că îi vom îndemna să nu mai arunce aiurea gunoiul menajer. Până la urmă, să plăteşti 20 de lei pe lună unei firme specializate, nu e o avere pentru o gospodărie! În fiecare săptămână, din comună sunt colectate câte 7 tone de gunoi, de la toţi locuitorii care au deja contracte. Gândiţi-vă ce ar însemna ca toată această mizerie să ajungă pe pârâuri, câmpii sau chiar pe marginea drumurilor! Eu pun preţ pe curăţenie şi pe protejarea mediului, în general, dar, din păcate, încă mai sunt mulţi oameni care nu înţeleg acest lucru! Încet-încet, sper însă să-i convingem pe toţi cât de important e să avem o localitate curată, în speţă, să-i facem să protejeze mediul înconjurător”, a conchis primarul social-democrat din comuna Slătioara, Sorin Romcescu.