miercuri, martie 3, 2021
Administrație

Acţiunile de ecologizare din comuna Câineni au avut un succes deosebit! Copiii au colectat 800 de kilograme de deşeuri reciclabile

296Vizualizari
În ultimele luni, în comuna Câineni, s-au desfăşurat mai multe acţiuni de ecologizare, la care au participat copiii de la şcolile din localitate. Acestea au fost iniţiate de Asociaţia „Copii fără Copilărie din judeţul Vâlcea”, coordonată de Eusebiu Predonescu, care s-a ocupat şi de valorificarea deşeurilor reciclabile colectate pentru construirea unor locuinţe pentru familiile sărace. Potrivit primarului din Câineni, Ion Nicolae, în cele două acţiuni care au avut loc în localitatea pe care acesta o administrează s-a colectat aproape o tonă de deşeuri (pet-uri, sticlr şi doze metalice de suc sau bere).
„An de an, cei de la Garda de Mediu ne reproşsează că nu selectăm gunoiul conform legii, aşa că acţiunile de ecologizare pe care le-am derulat au fost foarte bune din acest punct de vedere. Cantitatea de deşeuri reciclabile colectată a fost de aproximativ 800 de kilograme. Toate recipientele au fost împărţite pe categorii: pet-uri albe, colorate etc. În cantităţi mai mici, s-au mai colectat sticle şi doze metalice de suc sau bere. E un lucru bun că s-a realizat acest lucru şi sper ca toţi locuitorii să conştientizeze că, pentru a avea o comună cât mai frumoasă, trebuie să aibă grijă să nu mai arunce gunoaiele aiurea, ci doar în locurile special amenajate”, a spus primarul Ion Nicolae.
Prin valorificarea deşeurilor reciclabile colectate, Asociaţia „Copii fără Copilărie din judeţul Vâlcea” va construi mai multe case pentru familiile sărace. Până în prezent, s-a finalizat o locuinţă la Racoviţa şi alta la Călimăneşti, în zona Jiblea, iar mai departe se lucrează la încă una în comuna Lăpuşata. În plus, prin intermediul asociaţiei umanitare condusă de Eusebiu Predonescu, zilele trecute, s-au făcut demersuri pentru ca o fetiţă fără văz să meargă la un control oftalmologic, acesteia urmând a i se plăti şi intervenţia chirurgicală pentru a-i reda vederea.