marți, octombrie 27, 2020
Handbal

Activitate suspendată, la SCM Rm. Vâlcea! Handbalistele şi antrenorii, indemnizaţii de doar 800 de euro!

241Vizualizari
Imediat după ce preşedintele României, Klaus Iohannis, a instaurat starea de urgenţă în ţară, din cauza Covid-19, Guvernul a venit cu o veste bună pentru toţi factorii implicaţi în sportul românesc: sponsori, conducători, antrenori şi sportivi. Astfel, în perioada în care competiţiile nu se vor putea desfăşura, calendarul fiind afectat de pandemia mondială de coronavirus, salariile sportivilor şi antrenorilor vor fi plătite de stat. Nu integral, ci doar în limita a 75 la sută din câştigul salarial mediu brut, ceea ce înseamnă că plafonul pentru fiecare sportiv şi antrenor, indiferent de disciplină, va fi de 5500 de lei, din care aceştia vor primi 4125 de lei net, adică echivalentul a aproximativ 800 de euro.

Bugetul lunar pentru cele 19 jucătoare din lot şi celelalte persoane din staff-ul tehnic a scăzut acum la doar 100 de mii de lei

Ca urmare a faptului că Liga Florilor e întreruptă în această perioadă, iar şansele să se mai reia sunt minime (cel puţin până în luna mai), conducerea clubului SCM Rm. Vâlcea a decis să suspende contractele componentelor lotului, ale antrenorilor (Florentin Pera – principal, Mia Rădoi şi Ildiko Kerekes Barbu – secunzi), precum şi ale celorlalţi membri ai staff-ului tehnic (medic, kinetoterapeut etc). Astfel, până la încheierea stării de urgenţă, nu vor mai fi plătite salarii de mii de euro pe lună, ci doar cel mult 800 de euro pentru fiecare handbalistă şi persoană care face parte din staff-ul tehnic. În aceste condiţii, pentru o perioadă, bugetul lunar pentru achitarea drepturilor salariale ale celor care îşi desfăşoară activitatea sportivă la SCM Rm. Vâlcea nu va depăşi 100 de mii de lei. Suma va fi decontată de Ministerul Muncii, conform Ordonanţei nr. 30/2020.

Decizia de suspendare a contractelor de muncă de la SCM Rm. Vâlcea a fost luată de membrii Consiliului de Administraţie

Redăm, în continuare, comunicatul dat publicităţii de conducătorii din Sala Traian, care a fost postat vineri, 27 martie, atât pe site-ul oficial al clubului, scmrmvalcea.ro, cât şi pe contul de Facebook, SCM Râmnicu Vâlcea – Handbal feminin:
„Consiliul de Administrație al Sport Club Municipal Râmnicu Vâlcea, întrunit în ședință ordinară în data de 24.03.2020, hotărăşte următoarele:
Art. 1 – Pe perioada Stării de Urgență instituită pe teritoriul României și până la declararea oficială a încetării stării de urgență, se suspendă contractele de activitate sportivă încheiate cu participanții la activitatea sportivă din cadrul Sport Club Municipal Râmnicu Vâlcea.
Art. 2 – Participanții la activitatea sportivă, pe perioada suspendării, beneficiază de o indemnizație de 75 % din drepturile în bani aferente contraprestației activității sportive, dar nu mai mult de 75 % din câștigul salarial mediu brut prevăzut în legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020.
Decizia va fi suspendată în momentul în care autoritățile vor ridica Starea de Urgență. Sperăm că acest lucru se va petrece cât mai repede posibil. Multă sănătate tuturor!”.