miercuri, iulie 28, 2021
Fotbal Național

Adi Păun, vâlceanul cu cele mai multe titluri de campion în Liga I: 4! E primul din Drăgășani care ajunge în naționala de seniori a României

532Vizualizari
La Drăgășani, Adrian Păun, unul dintre jucătorii emblematici de la CFR Cluj – echipă cu care a câștigat patru titluri de campion al României (performanță greu de egalat de vreun vâlcean!) – este vedetă incontestabilă. Ori de câte ori are ocazia, fotbalistul care a scris deja istorie alături de formaţia din Gruia vine în orașul natal, pentru a-și saluta prietenii și antrenorii care l-au propulsat spre fotbalul mare: Alex Morariu, Florin Lupu și Octavian Mâțoc.

Zilele trecute, el a participat la un antrenament al juniorilor de la Colegiul Național „Gib Mihăescu”, antrenați de profesorul Narcis Enăchescu. Adi Păun a fost asaltat de cei mici, pentru care e un model de excepție. Iar asta condițiile în care, duminică, 6 iunie, a devenit și primul fotbalist din Drăgășani care a debutat în naționala de seniori a României, făcând un meci excelent contra Angliei, pe care tricolorii l-au pierdut însă cu 1-0. În partida de la Middlesbrough, drăgăşăneanul a început ca titular şi a evoluat până în minutul 80, când selecţionerul Mirel Rădoi l-a înlocuit cu Alexandru Băluţă.
„Adiță este un talent înnăscut, dar și un jucător care a muncit enorm de mult pentru a ajunge la acest nivel. El a bifat toate naționalele de juniori, unde a fost și căpitan. A fost descoperit și promovat de „Gib Mihăescu” Drăgășani. De fiecare dată când vine în oraş, copiii îl asaltează pentru poze”, a precizat profesorul și antrenorul Narcis Enăchescu.