vineri, mai 7, 2021
Fotbal Național

Adi Popa „a spart gheaţa” pentru Viitorul Dăeşti, iar apoi Andrei Dima a adus victoria în meciul cu Gaz Metan Mediaş 2

226Vizualizari
Viitorul Dăeşti s-a impus la limită, cu scorul de 2-1 (după 1-1, la pauză), în meciul pe care l-a disputat sâmbătă, 24 aprilie, pe teren propriu, contra echipei Gaz Metan Mediaş 2. Aşa cum o arată şi rezultatul final, victoria a fost una foarte muncită, mai ales dacă ţinem cont şi de faptul că oaspeţii au condus cu 1-0 la un moment dat.

Sibienii au deschis scorul în minutul 34, prin burkinezul Yael Tiendrebeogo (20 de ani)

Prima jumătate de oră a partidei a fost una de tatonare, după care echipa vizitatoare a reuşit să marcheze. În minutul 34, după o lovitură liberă executată de la circa 30 de metri, uşor lateral dreapta, mingea a fost reluată din careul mic de un jucător de la Gaz Metan Mediaş, portarul Bogdan Eftimie a respins-o în faţă, până la Yael Tiendrebeogo, un tânăr fotbalist originar din Burkina Faso, care a fost atent şi a trimis-o în plasă: 0-1. Africanul şi-a făcut astfel un frumos cadou personal cu prilejul zilei sale de naştere, în condiţiile în care duminică, 25 aprilie, va împlini vârsta de 20 de ani.

Viitorul Dăeşti a egalat până la pauză şi a tranşat meciul în favoarea sa în repriza secundă

Viitorul Dăeşti nu a acuzat deloc şocul încasării golului, ci dimpotrivă, a avut o replică rapidă, iar în minutul 41 a restabilit egalitatea chiar prin Adi Popa, antrenorul-jucător al echipei de la Fedeleşoiu. Reuşita vâlcenilor a survenit tot în urma executării unei lovituri libere, de la peste 25 de metri, de pe partea dreaptă. Mingea a fost trimisă în suprafaţa de pedeapsă, a fost recentrată de două ori de jucătorii de la Fedeleşoiu, iar Adi Popa a înscris din câţiva metri: 1-1. Acesta a bifat astfel primul gol în tricoul echipei de la Fedeleşoiu, după ce s-a transferat în iarnă de la Flacăra Horezu.
După pauză, vâlcenii au revenit extrem de motivaţi de la vestiare, cu gândul de a tranşa meciul în favoarea lor. Iar acest lucru s-a întâmplat prin golul pe care l-a marcat Andrei Dima, în minutul 60. După o fază prelungită de atac, Adi Popa a centrat în suprafaţa de pedeapsă, de pe partea dreaptă, iar fotbalistul în vârstă de 19 de ani a reluat mingea cu capul în poartă, din 8-9 metri: 2-1. Scorul a rămas neschimbat până la final, astfel că Viitorul Dăeşti şi-a trecut în cont o victorie importantă, care o ajută să spere în continuare la o clasare cât mai bună în Seria 7 din Liga a III-a.