vineri, martie 5, 2021
Fotbal Național

Adi Popa, despre pregătirea unui meci în pandemia de Covid-19: „Acum, primul hop e să treci de testele de Covid-19, abia apoi te gândeşti pe cine bagi pe teren!”

242Vizualizari
Covid-19 a schimbat adesea raportul de forţe în multe dintre meciurile care au avut loc în ultima perioadă, unele echipe fiind nevoite să joace fără mulţi jucători de bază, din cauză că aceştia erau infectaţi. Mulţi oficiali au şi declarat că valoarea unei echipe nu mai e cea normală în aceste condiţii, dacă îţi lipsesc câteva piese de bază. Şi s-a văzut cel mai bine la FCSB, care a făcut un meci de pomină cu Backa Topola (din Serbia), iar apoi a pierdut în faţa cehilor de la Slovan Liberec, în Europa League. Mai nou, prioritatea numărul 1 şi în fotbal trebuie să fie prevenţia, eliminarea totală a riscului de a avea jucători infectaţi cu Covid-19! De acolo trebuie să pornească tactica antrenorului, pentru că altfel nu mai are pe cine băga pe teren.
„E adevărat acest lucru, acum sunt alţi factori ce intervin în pregătirea unui meci. Nu mai contează exclusiv valoarea, tactica şi cum joci pe teren sau cât de puternic eşti, ci cum te păstrezi ca să nu te infectezi. În prezent, primul hop e să treci de testele de Covid-19, abia apoi te gândeşti pe cine bagi pe teren. Trebuie să ne adaptăm din mers la această situaţie. Dar, partea bună e aceea că măcar putem să jucăm fotbal din nou, iar acest lucru trebuie să ne bucure”, a spus Adi Popa, antrenor-jucător la Flacăra Horezu.