marți, mai 17, 2022
Administrație

Administraţia din comuna Roşiile aşteaptă finanţare pe „Anghel Saligny”, pentru a asfalta şapte drumuri (5 km)

72Vizualizari
Consiliul Local Roşiile şi primarul Constantin Dumitru au depus un singur proiect pe „Anghel Saligny”, noul program lansat de Guvern toamna trecută. Investiţia se referă la modernizarea infrastructurii rutiere din comună şi include asfaltarea a şapte drumuri de interes local, care au o lungime totală de aproape 5 kilometri. Proiectul are o valoare de 5,7 milioane de lei.
„Cu o excepţie, am introdus reţelele de apă şi canalizare pe toate drumurile incluse în documentaţia depusă la Guvern, ceea ce înseamnă că şansele de a obţine finanţare sunt de sută la sută. De altfel, la începutul anului, nu ni s-au solicitat deloc clarificări în plus în privinţa proiectului, iar acesta este evident un semn bun. Doar pe un singur segment din tronsoanele respective – care are o lungime de 300 de metri – nu am introdus reţeaua de canalizare, pentru că nu se prea pretează să facem o asemenea investiţie, pentru că în zona aceea sunt doar câteva gospodării, care au deja fose septice proprii. Avem reţea de alimentare cu apă pe acel segment, dar nu şi canalizare, nu credem că ne fi respins proiectul doar pentru acest drum”, a explicat Constantin Dumitru.
Potrivit alesului PNL, în documentaţia depusă pe „Anghel Saligny” sunt cuprinse şapte drumuri şi segmente de drumuri, în lungime totală de 4952 de metri, după cum urmează: 1) drum vicinal Hotăroaia – Diaconu Nicolae – Calotă Gheorghe – Avram Dumitru – culmea dealului – Hotăroaia – Bude (481 de metri); 2) drum sătesc – „culme Pleşeşti” (655 m); 3) drum vicinal Păşărei – „culme deal Păşărei” – „la Lăzărescu” (400 m); 4) drum sătesc Păsăreşti – „pe la Ilie Pleşa” (1058 m); 5) drum comunal Romaneşti – „SAPARD – Goangă Lupu” (1180 m); 6) drum vicinal „Creţu Zaharia – Matca Zgubea Mică – Dumitru – Roşianu Constantin” (463 m) şi 7) drum Răţăleşti – Lupuieşti” (715 m).