duminică, februarie 28, 2021
Fotbal Județean

Adrian Comănescu: „Comisiile de Disciplină şi de Arbitri sunt autonome. Nimeni nu poate interveni în activitatea acestora!”

1.46KVizualizari

Comisia de Disciplină din cadrul AJF Vâlcea, condusă, din acest sezon, de Ion Preda, Ştefan Toma şi Mihai Ionescu, ne-a oferit, săptămâna trecută, o mostră cât mai bună a faptului că, în mandatul de preşedinte al lui Adrian Comănescu, nu se mai glumeşte când vine vorba de sancţiuni. Echipa Unirea Tomşani a fost aspru pedepsită pentru tevatura din meciul cu Chimia 1973 Rm Vâlcea, de pe sinteticul din Zăvoi, întrerupt în minutul 85, după ce arbitrul Iulian Truşcă a primit… un şut în fund. Conducătorii de la Tomşani au contestat sancţiunile şi au ameninţat că se retrag din campionat, pe motiv că observatorul partidei, Emil Râmniceanu, i-ar fi judecat apoi şi la Comisia de Disciplină. Tot la adresa acestuia a avut de comentat şi finanţatorul Dorinel Bălău, de la Oltul Drăgoeşti, care a spus că Râmniceanu nu ar mai avea ce să caute la Disciplină, din moment ce a făcut parte şi din vechea Comisie.

„Echipele au la dispoziţie alte modalităţi democratice de a contesta deciziile luate la Disciplină”

Adrian Comănescu a ţinut să aducă precizări în acest sens şi a subliniat faptul că Emil Râmniceanu nu are drept de vot la Comisia de Disciplină, în luarea deciziilor de către cei trei membri (Preda, Toma şi Ionescu). „Toţi oficialii din judeţ trebuie să înţeleagă că voi aborda exact sistemul de conducere pe care FRF îl impune la nivel naţional. N-o să intervin niciodată pe lângă Comisia de Disciplină şi Comisia de Arbitri şi nimeni n-o va face, aşa cum vor unii sau alţii de la nu ştiu ce echipe. Cele două comisii sunt autonome, aşa cum se prevede în statutul AJF, au preşedinţi care răspund de bunul mers al activităţii acestora, şi trebuie să lucreze în linişte. Normal că, după o anumită perioadă, voi evalua însă fiecare comisie în parte, iar, dacă voi constata grave încălcări ale regulamentului, voi interveni. Echipele au la dispoziţie alte modalităţi democratice de a contesta deciziile luate la Disciplină, cum ar fi Comisia de Apel, de exemplu. Statutul AJF dă posibilitatea fiecărei echipe nemulţumite să apeleze la acestea”, a subliniat Comănescu.

„Dacă am zis un lucru când am venit la AJF, că voi pune stop violenţelor pe stadioane, aia voi face. Cu orice risc!”

„În ceea ce-l priveşte pe Emil Râmniceanu, având în vedere că acesta are 70 de ani şi mai e observator până în decembrie, mi s-a părut de bun simţ să-l las să-şi ducă activitatea la bun sfârşit. La Comisia de Disciplină, el e doar secretar, deci nu are drept de vot, nu face altceva decât să transcrie sancţiunile într-un registru. Nu vreau să am o atitudine războinică faţă de nimeni, dar toţi delegaţii trebuie să înţeleagă că sunt nişte regulamente care trebuie să fie respectate. Nu pot să fac rabat de la aceste lucruri, peentru că aş fi primul care n-ar mai avea ce căuta la AJF. Dacă am zis un lucru când am venit la AJF, că voi pune stop violenţelor pe stadioane, aia voi face. Cu orice risc! Asta au zis toţi înainte de alegeri: «să însănătoşim fenomenul»! Deci, haideţi să-l însănătoşim! E clar că atâta timp cât sunt la AJF trebuie să-mi impun punctul de vedere, în ceea ce priveşte disciplina. Pentru că, dacă nici eu n-o fac, atunci n-o va mai face nimeni!”, a încheiat preşedintele AJF Vâlcea.