sâmbătă, iunie 6, 2020
Fotbal Județean

Adrian Comănescu: „Consiliul Judeţean e o instituţie cu greutate în Vâlcea, iar faptul că şi-a asociat imaginea cu AJF înseamnă că e nevoie de o eradicare a incidentelor”

415Vizualizari

Săptămâna trecută, Consiliul Judeţean a aprobat un ajutor financiar de 350 de mii de lei pentru AJF Vâlcea. Potrivit afirmaţiilor preşedintelui Adrian Comănescu, trei sferturi din această sumă va fi alocată pentru plata baremurilor către arbitri şi observatori, atât în competiţiile de seniori, cât şi în cele de juniori. În rest, conducerea forului fotbalistic judeţean va mai repartiza bani pentru organizarea, în acest an, a două competiţii juvenile, Cupa Satelor şi Cupa Staţiunilor, unde se vor achita total baremurile arbitrilor şi alte cheltuieli. Cea de-a patra componentă e legată de organizarea, în premieră, la sfârşitul anului, a Galei Fotbalului Vâlcean.

„Scandalurile nu mai pot avea loc! CJV nu-şi poate asocia imaginea cu o Asociaţie care tolerează actele de indisciplină”

„Mulţumesc conducerii Consiliului Judeţean pentru că a înţeles că e nevoie ca fotbalul vâlcean trebuie să beneficieze de acest ajutor. Mulţumesc consilierilor judeţeni pentru că şi-au dat acordul pentru acest proiect de susţinere a fotbalului vâlcean. Sper ca oficialii din Vâlcea să înţeleagă cum se cuvine acest sprijin, din toate punctele de vedere. CJ e o instituţie cu greutate în Vâlcea, iar faptul că şi-a asociat imaginea cu AJF înseamnă că trebuie să conducă şi la o eradicare a incidentelor în judeţ. Delegaţii trebuie să înţeleagă că scandalurile nu mai pot avea loc. Nu de alta, dar CJV nu-şi poate asocia imaginea cu o Asociaţie care tolerează actele de indisciplină. Mesajul este clar în această privinţă”, a subliniat Comănescu.
„Faptul că vor fi degrevate echipele de cheltuielile privind baremurile de arbitraj, la nivel de seniori, dar şi la copii şi juniori, e un lucru extraordinar pentru fotbalul judeţean! Banii pe care echipele îi dădeau pentru arbitri, pot fi folosiţi acum pentru propriii jucători sau pentru a fi îmbunătăţite bazele sportive. Cum suma primită va fi cheltuită până la finele anului, din retur, echipele îşi vor plăti, din nou, baremurile din bugetul propriu. Altfel, ţin să mai precizez că, pentru etapele programate până pe 1 octombrie, nu vom şterge cu buretele restanţele acumulate de cluburi la plata baremurilor. Pericolul neprogramării rămâne valabil!”, a mai declarat arbitrul de Liga I.

Trei sferturi din suma obţinută de la CJV – adică, peste 250 de mii de lei – va fi repartizată pentru coplata baremurilor

Preşedintele AJF Vâlcea a explicat în continuare şi cum vor fi distribuiţi cei 350 de mii de lei primiţi de la CJV. „Conform proiectului pe care l-am pus la punct, ajutorul va fi împărţit în mai multe segmente. În primul rând, e vorba de compensarea, într-o anumită proporţie, pe care o vom anunţa în perioada următoare, a baremurilor pentru arbitri şi observatori, la toate nivelurile, atât la seniori, cât şi la juniori. Cam trei sferturi din suma obţinută de la Consiliul Judeţean – adică, peste 250 de mii de lei – va fi inclusă în acest segment. Apoi, vom mai achita baremurile şi celelalte cheltuieli de organizare pentru Cupa Satelor (care la nivel judeţean va demara în jurul datei de 15 octombrie) şi Cupa Staţiunilor (o competiţie de juniori care va aduna la start echipe din mai multe localităţi vâlcene). Pe lângă aceste capitole, am mai prevăzut o sumă importantă – în jurul a 15 mii de lei – şi pentru organizarea, în premieră, la finele anului, a Galei Fotbalului Vâlcean, unde vor fi acordate numeroase premii individuale”, a încheiat Adrian Comănescu.