luni, decembrie 6, 2021
Fotbal Național

Adrian Mititelu, condamnat la trei ani de închisoare cu executare, din cauza vânzării vâlceanului Mihai Costea la FCSB

427Vizualizari
Din păcate pentru vâlceanul Robert Popa şi ceilalţi fotbalişti de la FC „U” Craiova 1948, echipa din Bănie a rămas fără patron săptămâna trecută, după ce Adrian Mititelu a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare în cazul transferului lui Mihai Costea la FCSB, pentru 1,1 milioane de euro. Procurorii l-a trimis în judecată pe finanţatorul din Craiova, deoarece s-a considerat că acesta nu ar fi avut dreptul să vândă niciun jucător, în condiţiile în care toţi erau sub sechestrul Fiscului, pe motiv că clubul avea debite uriaşe la bugetul statului.
Potrivit rechizitoriului, pe data de 31 ianuarie 2011, Agenția Națională de Administrare Fiscală a pus sechestru pe drepturile federative de joc ale 39 de jucători, care activau în baza unor contracte de muncă/convenții civile la Universitatea Craiova. Asta pentru că SC Fotbal Club U Craiova SA avea datorii la stat în valoare totală de 9.906.095 de lei, bani pe care Fiscul încerca să-i obțină prin executare silită. Astfel, procurorii au considerat că prin vânzarea lui Mihai Costea la FCSB, Adrian Mititelu ar fi prejudiciat statul, el fiind acuzat de evaziune fiscală şi înşelăciune.
„În baza art.9 alin.1 lit.g) din Legea 241/2005 cu aplicarea art.5 Cod penal (forma în vigoare în prezent), condamnă pe inculpatul Mititelu Adrian Marin la 3 ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală, pedeapsă ce se va executa în regim de detenţie”, a decis Curtea de Apel Craiova.

Mihai Costea a revenit în Liga I şi s-a legitimat la Chindia Târgovişte

De menţionat mai este faptul că, după un lung periplu pe la diferite echipe, Mihai Costea a revenit recent în Liga I şi s-a legitimat la Chindia Târgovişte. El nu a debutat încă la noua formaţie, deşi aceasta a disputat între timp două meciuri: pe teren propriu, cu FCSB (pierdut cu 2-0), şi în deplasare, la CS „U” Craiova (câştigat cu 1-0).