marți, octombrie 27, 2020
Handbal

AG Norgaard resimte incertitudinea cauzată de pandemia de Covid-19: „Nu mă gândesc prea departe în viitor, iau lucrurile de pe o zi pe alta, deoarece nu ştim ce se va întâmpla”

157Vizualizari
Daneza Ann Grete Norgaard Osterballe (care va împlini 37 de ani pe 15 septembrie) a ajuns în Sala Traian vara trecută şi s-a numărat printre cele mai prolifice jucătoare de la SCM Rm. Vâlcea în sezonul 2019-2020, în toate competiţiile. Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru pagina de Facebook a clubului vâlcean, profesoara de matematică a vorbit, printre altele, şi despre cum a resimţit pandemia de Covid-19, care a întrerupt brusc toate sporturile.
• Cum te simţi după primul an alături de SCM?
– Pot spune că sunt foarte fericită aici, îmi place clubul şi mă simt foarte bine să joc în această echipă. Avem foarte multe jucătoare bune, cu personalitate, îmi place atmosfera din sânul echipei şi, bineînţeles, ca orice alt sportiv, îmi pare foarte rău că sezonul trecut s-a terminat din cauza pandemiei de Covid-19, şi nu pe teren, aşa cum era normal.
• Resimţi oboseala după stagiul montan de la Cheile Grădiştei?
– Nu neapărat, am avut câteva zile libere şi m-am odihnit foarte bine, nu am făcut prea multe, doar o recuperare bună. Mă simt foarte bine, a fost un cantonament dificil, dar a fost benefic.
• Este echipa actuală mai puternică decât cea din sezonul trecut?
– Este greu să te pronunţi când nu ai jocuri de pregătire, noi nu am disputat până acum nicio partidă de antrenament. Chiar cred că jucatoarele nou-venite sunt foarte talentate şi simt că avem o echipă completă, avem multe posibilităţi, atât în faza de apărare, cât şi în atac. Avem o echipă care practică un handbal rapid şi aştept cu nerăbdare începutul sezonului.
• Cum vezi noul sistem al Ligii Campionilor?
– Cred că pentru participantele din cele două grupe va fi cea mai dificilă ediţie de Liga Campionilor. Nu pot spune că nu sunt satisfacută cu tragerea la sorţi, va fi foarte dificil oricum. Sunt super-încântată şi aştept să jucăm, din nou, în Liga Campionilor. Sunt sigură că vom face jocuri mari împotriva unor echipe mari.
• Ce aşteptări ai de la noul sezon competiţional?
– Ce-i drept, în acest moment, ne aflăm într-o perioadă de incertitudine din cauza acestei pandemii Covid-19. Încerc să nu mă gândesc pe termen lung, să iau lucrurile de pe o zi pe alta, deoarece nu ştim ce se va întâmpla. Sper totuşi că sezonul va începe, aşa cum e planificat. Momentan, încerc să iau lucrurile pas cu pas şi să mă preocup de antrenamentele fizice şi tactice. Prin urmare, în acest moment, nu mă gândesc prea departe în viitor.
• Cum ai resimţit această perioadă de pandemie?
– Cred că a fost o perioadă mai „specială”, nimeni nu a mai trecut prin asta până acum. Când nimeni nu joacă handbal, cred că este mai uşor să mă abţin, dar, dacă eram singura sportiva care nu juca handbal, atunci sigur aveam un dor nebun de acest sport. Această situaţie este despre sănătate, despre umanitate, uneori aşa stau lucrurile şi nu pot face prea multe. Când am avut primul antrenament în sală, în cantonament, a fost foarte frumos să simt din nou mingea de handbal şi clisterul, sunetul şi mirosul, deci, bineînţeles că mi-a fost foarte dor de handbal.
• Un mesaj pentru suporterii echipei…
– Sper să vă revăd cât mai curând, aştept cu nerăbdare să vă întâlnesc pe toţi în Sala Traian. Sper să avem un sezon foarte bun! Vă mulţumesc pentru suportul incredibil oferit în sezonul trecut, sunteţi uimitori şi reprezentaţi unul din motivele principale pentru care încă mă aflu aici!
Sursă foto: Facebook SCM Rm. Vâlcea