Fotbal Județean

AJF a mărit numărul de echipe din Liga a IV-a, de la 14, la 16! Cel mai probabil, pentru a face loc şi SCM-ului din Zăvoi

388Vizualizari
Pe 13 iulie, AJF Vâlcea a anunţat cum va arăta noul sezon competiţional în fotbalul judeţean la nivel de seniori. Cea mai importantă modificare este legată de Liga a IV-a, competiţie în care vor lua startul 16 echipe, cu două în plus faţă de sezonul precedent. Potrivit comunicatului postat pe site-ul oficial al AJF Vâlcea, propunerea de mărire a numărului de participante din elită i-a aparţinut chiar preşedintelui Adrian Comănescu şi a fost aprobată de ceilalţi membri ai Comitetului Executiv.
„A fost aprobată propunerea președintelui AJF Vâlcea referitoare la numărul de echipe înscrise în competiţii, pe eşaloane şi categorii de vârstă, după cum urmează: Liga a IV-a – o serie de 16 echipe; Liga a V-a – o serie de 16 echipe; Liga a VI-a – două serii organizate pe criterii geografice, cu un număr egal de echipe, componenţa seriilor va fi stabilită la finalul perioadei de înscriere în competiţie (12.08.2022); un campionat de fotbal feminin; campionate de juniori la categoriile A1, B1, U15, U13, U11”, a transmis AJF Vâlcea.
Dincolo de comunicatul sec dat publicităţii de AJF Vâlcea, măsura de mărire a numărului de echipe din Liga a IV-a nu a fost anunţată de nimic. Gurile rele spun că aceasta a fost luată special pentru a face loc noii echipe de fotbal din Zăvoi, SCM Rm. Vâlcea, care nu va începe de la cel mai de jos nivel, ci direct din elita fotbalului judeţean. Rămâne de văzut câţi dintre contestarii din trecut ai grupărilor apărute peste noapte în Liga a IV-a vor mai avea curajul să spună acum ceva…
Până la urmă, din punct de vedere sportiv, mărirea numărului de participante din Liga a IV-a nici nu era necesară, atâta timp cât Cozia Călimăneşti a promovat în Liga a III-a, iar locul acesteia va fi luat de Minerul Costeşti, echipă retrogradată din ultimul eşalon al ţării.