Fotbal Județean

AJF Vâlcea a programat nouă meciuri în primul tur al Cupei României – faza judeţeană. Acestea vor avea loc pe data de…

632Vizualizari
La finele săptămânii, se va da startul în sezonul 2022-2023 atât în Liga a IV-a, cât şi în Liga a V-a, meciurile din runda inaugurală fiind programate sâmbătă şi duminică (27-28 august). În schimb, la „Onoare”, campionatul va începe abia pe 10-11 septembrie, până atunci AJF Vâlcea urmând a anunţa şi componenţa seriilor.
Echipele din Liga a V-a „îşi vor face încălzirea” însă în noua ediţie a Cupei României, al cărei prim tur a fost programat duminică, 4 septembrie, când vor avea loc nouă meciuri. Interesant este faptul că niciuna dintre echipele despre care s-a spus că s-au înfiinţat în vară nu au fost programate în această etapă (ACS Olanu, Tractorul Lădeşti, AS Amărăşti Nemoiu etc). Singura „intrusă” printre echipele de la „Onoare” care vor juca în turul 1 este Ştiinţa Grădiştea. Formaţia din localitatea administrată de primarul Ilie Boiangiu va reveni la nivel de seniori după două sezoane, ultima participare fiind în ediţia 2019-2020, întreruptă la finele turului din cauza izbucnirii pandemiei de Covid.

Programarea echipelor în competiţia KO, un talmeş-balmeş!

Altfel, pentru că au fost acceptate direct în eşaloanele superioare, deşi sunt echipe nou-înfiinţate, FC Vlădeşti (Liga a V-a) şi SCM Rm. Vâlcea (Liga a IV-a) vor intra în cursă din etapele următoare, nu din primul tur, aşa cum ar fi normal. Până la urmă, dacă AJF le-a săltat câteva eşaloane în campionat, de ce să n-o facă şi în Cupa României? Explicaţia e uşor de ghicit, bineînţeles: «Păi, cum să fie programate, domne’, din moment ce în week-end iau startul în Ligile a IV-a şi a V-a?» Simplu: ori ar fi fost devansat primul tur din competiţa KO ori s-ar fi întârziat startul campionatului!
Pe de altă parte, nu apar în etapa inaugurală a Cupei României nici trei foste echipe de Liga a V-a (Viitorul Păuşeşti-Măglaşi, Viitorul Pietrari şi Comerţul Roeşti), care au avansat între timp în divizia superioară, deşi s-au clasat pe poziţii care nu le-ar fi permis acest lucru. În schimb, câştigătoarele celor două serii de la „Onoare” din sezonul trecut, Olteţul Zătreni şi AS Popeşti 2016, sunt obligate să evolueze în primul tur al Cupei! Un talmeş-balmeş, ce să mai…!
Concluzia: atunci când a alcătuit programul întrecerii, AJF Vâlcea n-a ţinut cont de ierarhia din campionatul precedent, cum se procedează, de regulă, din Anglia – ţara unde s-a inventat fotbalul! – şi până în Bangladesh, ci de repartizarea actuală a grupărilor în cele trei eşaloane.

CUPA ROMÂNIEI – FAZA JUDEŢEANĂ

Turul 1

Duminică, 4 septembrie
ŞTIINŢA GRĂDIŞTEA – CERNA COPĂCENI (11.00)
FORESTIERUL ROMANI – MONTANA IZVORUL RECE (11.00)
PĂSTORUL VAIDEENI – MĂGURA SLĂTIOARA (11.00)
OLTEŢU BĂLCEŞTI 2014 – OLTEŢUL ZĂTRENI (11.00)
AS FĂUREŞTI – RECOLTA LALOŞU (11.00)
LUCEAFĂRUL PESCEANA – ZORILE SCUNDU (11.00)
AS CREŢENI – FAURUL LIVEZI (11.00)
SPORTUL GENUNENI – PROGRESUL MĂLDĂREŞTI 2019 (11.00)
OLTUL DĂEŞTI – AS POPEŞTI 2016 (11.00)
• Programul meciurilor se poate modifica în zilele următoare.