miercuri, decembrie 6, 2023
Fotbal Județean

AJF Vâlcea a stabilit componența seriilor Ligii a V-a, runda inaugurală fiind programată pe 8 septembrie. Comănescu şi Turmacu au amânat cu o săptămână turul 1 al Cupei României

2.01KVizualizari

Cu prilejul întâlnirii pe care a avut-o, în această după amiază, cu delegații echipelor din Liga a V-a, conducătorii AJF Vâlcea „au bătut in cuie” componența celor două serii de la „Onoare”. În ediția 2019-2020 a ultimului eșalon județean vor evolua 28 de grupări, care au fost împărțite în două serii (Est și Vest), fiecare având câte 14.
Odată cu repartizarea echipelor de la „Onoare” în cele două grupe geografice, AJF a anunţat şi criteriile de promovare/retrogradare în/din Liga a IV-a, eşalon care va porni la drum cu 18 participante. Astfel, la finalul campionatului, câștigătoarele celor două serii din Liga a V-a vor face saltul direct la nivelul superior. În plus, formaţiile de pe locurile 2 vor disputa meciuri de baraj pentru promovare cu grupările de pe pozițiile 15-16 în Liga a IV-a. Locurile 17-18 din Liga a IV-a vor retrograda direct la „Onoare”.

La cererea delegaţilor, primul tur al Cupei României – faza judeţeană nu va mai avea loc pe 25 august

Viitorul sezon competițional al Ligii a V-a va începe pe 8 septembrie, cu o săptămână mai târziu decât termenul stabilit iniţial de preşedintele Adrian Comănescu şi secretarul general Jean Turmacu. Iar asta deoarece delegaţii echipelor au solicitat un răgaz pentru a-şi pune la punct loturile şi stadioanele. Din acelaşi motiv, tot cu o săptămână a fost amânat şi turul 1 al Cupei României – faza judeţeană. Astfel, meciurile din runda inaugurală a competiţiei KO vor avea loc pe 1 septembrie, în loc de 25 august. AJF Vâlcea va anunţa, joi, 22 august, programul partidelor din primul tur, echipele urmând a fi „împerecheate” pe criterii geografice, aşa cum a precizat Jean Turmacu.

LIGA A V-A / SEZONUL 2019-2020
Componența seriilor

• SERIA EST: AS Lungești, Viitorul Voicești, AS Crețeni, CSC Orlești 2, Luceafărul Pesceana, Oltul Drăgoești, AS Șirineasa 2019, Oltețul Zătreni, Știința Roșiile, AS Popești 2016, Zorile Scundu, Știința Laloșu, AS Făurești, CS Mădulari.
• SERIA VEST: Progresul Măldărești, Sportul Genuneni, Măgura Slătioara, Oltul Dăești, AS Prim Stroești 2019, Montana Izvorul Rece, Păstorul Vaideeni, Forestierul Romani, Faurul Livezi, AS Oteșani, Cerna Copăceni, Știința Grădiștea, Oltețul Sinești, AS Pietrari.