luni, aprilie 12, 2021
Fotbal Național

Ajutorul financiar de 5000 de euro de la FRF ajută cluburile de Liga a III-a să deconteze testele de Covid-19 pentru aproape un tur de campionat

179Vizualizari
De la începutul sezonului actual, toate cluburile de Liga a III-a au făcut câte 3, 4 sau chiar 5 serii de teste de coronavirus, care le-au afectat bugetul. Poate tocmai de aceea, mai toţi oficialii din fotbalul românesc au salutat decizia FRF de a ajuta echipele cu câte 5.000 de euro, în speţă cu aproape 25.000 de lei, pentru acoperirea cheltuielilor cauzate de Covid-19. Iar cum o serie costă între 5.500 şi 6.000 de lei, în funcţie de numărul persoanelor care sunt verificiate, cu banii primiţi de la Federaţie cluburile vor putea deconta patru teste. La un calcul simplu, dacă fiecare serie are o valabilitate de 14 zile, asta înseamnă că FRF a acoperit cheltuielile cluburilor pe aproape două luni, în speţă pentru cel puţin 7 meciuri.
„E un lucru foarte bun că există sprijin din partea Federaţiei pentru toate cluburile. Orice ajutor financiar în perioada asta grea e foarte important, altfel, fotbalul riscă să moară. E un ajutor binevenit chiar şi pentru cluburile de nivel superior, din Ligile I sau a II-a. Dar, aşa cum a solicitat şeful şi FRF, Răzvan Burleanu, ar fi bine şi ca Ministerul Tineretului şi Sportului să contribuie cu ceva”, ne-a spus un jucător vâlcean de fotbal din Liga a III-a.