Handbal

Alarmă la CSM Bucureşti, înaintea derbiului cu Vâlcea! Adrian Vasile şi încă cinci jucătoare au COVID! Iulia Curea va coordona echipa de pe banca tehnică

279Vizualizari
Week-end-ul trecut, CSM Bucureşti a disputat în deplasare meciul cu Metz Handball, din ultima etapă a grupelor Ligii Campionilor. „Tigroaicele” au suferit o înfrângere cu scorul de 25-22, iar la întoarcerea în România au primit o veste proastă. Cu doar trei zile înainte de derbiul Ligii Florilor, cu SCM Rm. Vâlcea, care va avea loc joi, 18 februarie, de la ora 18.30, la Sf. Gheorghe, oficialii au aflat că lotul va fi incomplet.

„Tigroaicele” aşteaptă cu teamă rezultatele retestării de marţi, 16 februarie

Astfel, testarea periodică de Covid-19 de la începutul săptămânii, de luni, 15 februarie, a venit cu rezultate dezastruoase pentru gruparea din Capitală. Antrenorul principal Adrian Vasile a fost depistat pozitiv şi a intrat imediat în izolare, la fel ca şi alte cinci handbaliste (Denisa Dedu şi tânăra Raluca Săndulache – portari, Andrea Klikovac – inter dreapta, Bianca Bazaliu şi junioara Ştefania Stoica – interi stânga). CSM Bucureşti le mai are indisponibile, de mai mult timp, pe Dragana Cvijic – pivot şi Alexandrina Barbosa – inter stânga.
Cel mai greu post de acoperit va fi cel de portar, unde echipa din Capitală se mai bazează acum doar pe croata Jelena Grubisic, care va fi obligată să apere tot meciul. În schimb, în locul antrenorului Adrian Vasile (FOTO – în stânga), echipa va fi coordonată de pe margine de Iulia Curea (FOTO – în dreapta). Fosta handbalistă de la Oltchim Rm. Vâlcea se va afla astfel în faţa celui mai important meci din scurta sa carieră de până acum pe banca tehnică.
Lucrurile ar putea fi însă şi mai grave pentru CSM Bucureşti, dacă la retestarea de marţi, 16 februarie, vor mai fi depistate şi alte cazuri de Covid-19 în lot. Rezultatele noilor teste vor fi anunţate miercuri, 17 februarie, în jurul prânzului.

Echipa din Capitală poate amâna meciul, dar riscă să-l piardă apoi cu 10-0

Interesant este faptul că echipa din Capitală are posibilitatea de a amâna meciul şi de a-l juca ulterior, la o altă dată. Iar asta graţie unui nou articol inclus în regulament, în luna noiembrie 2020, după numeroasele cazuri de Covid-19 înregistrate la turneul de la Sf. Gheorghe din perioada 29 octombrie – 3 noiembrie. Astfel, Federaţia a permis echipelor să-şi poată reprograma partidele dacă loturile sunt decimate de Covid-19.
La fel putea s-o facă şi SCM Rm. Vâlcea, de exemplu, care a pierdut cu Minaur Baia Mare, tocmai din cauză că nu s-a bazat pe majoritatea jucătoarelor de bază, depistate cu virusul apărut în China. În acel moment, acel nou articol nu era însă în vigoare, aşa că echipa din Sala Traian a jucat aşa cum a putut şi a capotat într-un meci important.
Aşadar, în prezent, oficialilor din Capitală le-ar fi foarte simplu să solicite reprogramarea derbiului. Numai că, în noul regulament de organizare a Ligii Florilor, se mai spune şi că, dacă nu va mai exista ulterior posibilitatea disputării lui, acesta va fi omologat la „masa verde”, cu 10-0.
Pentru „tigroaice”, amânarea e ca o sabie cu două tăişuri. Gruparea din Capitală ar risca să piardă partida prin forfait, iar un eşec la zece goluri ar fi aproape imposibil de recuperat în retur, faţă de o înfrângere la câteva „boabe” pe teren, cum s-ar întâmpla, de exemplu, acum. Iar dacă titlul se va decide la rezultate directe, SCM Rm. Vâlcea ar fi superioară.
Concluzia e aceea că, dacă miercuri, 17 februarie, nu vor mai fi depistate alte cazuri de Covid-19 în rândul altor jucătoare importante din lot, CSM Bucureşti va intra sigur pe teren joia aceasta, la Sf. Gheorghe, lucru confirmat, de altfel, şi de Remus Drăgănescu, şeful secţiei de handbal a clubului din Capitală. Iar asta chiar şi cu riscul de a pierde în faţa Vâlcii!
Sursă foto: CSM Bucureşti