joi, februarie 29, 2024
Fotbal Național

Alex Cioablă, golgheterul echipei Flacăra Horezu în primul sezon de Liga a III-a

1.38KVizualizari

În primul sezon în care a evoluat în Liga a III-a, Flacăra Horezu a înscris 43 de goluri. Pe lista marcatorilor pentru echipa de fotbal din Treapt şi-au trecut numele 13 jucători. Cel mai prolific dintre toţi aceştia a fost Alex Cioablă, care a punctat de nouă ori – de fiecare dată din acţiune! Mai mult decât atât, fostul elev al lui Gică Hagi de la Viitorul Constanţa (care s-a format ca fotbalist la Şcoala „Gică Popescu”, din Craiova) a reuşit şi două hat-trick-uri în acest campionat, pentru Flacăra Horezu, în meciurile cu Atletic Bradu (3-0) şi Astra 2 Giurgiu (4-0), ambele din deplasare. Alex Cioablă a fost urmat în clasamentul golgheterilor reprezentantei Vâlcii în Liga a III-a de Ionuţ Gonzales Neamţu (7 goluri) şi Eduard Neacşu (6).
Din punct de vedere al eficacităţii, echipa din Treapt se află pe o poziţie inferioară printre echipele din Seria a III-a, cu o medie de doar 1,43 de goluri pe meci. Practic, doar alte 5 grupări au înscris mai puţin decât horezenii! Adi Popa, Florin Matache & Co. au excelat însă în mod special la capitolul defensivă. „Olarii” au încasat numai 22 de goluri, într-un top în care doar campioana Turris-Oltul Tr. Măgurele le-a fost superioară, cu 15 „boabe” primite.

Topul golgheterilor de la Flacăra Horezu în sezonul 2018-2019:

9 goluri – Alex Cioablă
7 goluri – Ionuţ Gonzales Neamţu
6 goluri – Eduard Neacşu
5 goluri – Cristian Munteanu (unul din penalti)
3goluri – Adi Popa
2 goluri – Sebastian Bobină, Ciprian Dinu, Ştefănel Covalschi, Radu Georgescu (unul din penalti), Alex Luchian Butoi (unul din penalti)
1 gol – Samson Nwabueze, Ionuţ Simeanu, Raul Nistor