marți, martie 2, 2021
Handbal

Alexandra Badea, locul 6 la Campionatul European Universitar de handbal feminin de la Bydgoszcz (Polonia)

429Vizualizari

• din lotul Universităţii din Piteşti au mai făcut parte vâlcencele Hermina Stoicănescu şi Oana Maria Bucă

În perioada 4-10 iulie, extrema dreaptă Alexandra Badea (de la SCM Rm. Vâlcea) a fost prezentă cu selecţionata României la Campionatul European Universitar care a avut loc în Polonia, mai precis în oraşul Bydgoszcz. La această competiţie, au luat startul 11 echipe universitare de pe bătrânul continent. Studentele din România s-au clasat la final doar pe locul 6. Ţara noastră a fost reprezentată de Universitatea din Piteşti, pentru care a evoluat şi tânăra handbalistă din Sala Traian (care e născută pe 22 mai 1998).
Pe lângă Alexandra Badea, din lotul care a făcut deplasarea în Polonia au mai făcut parte însă şi alte două handbaliste care sunt originare din Vâlcea. Este vorba de extrema stângă Hermina Stoicănescu (fostă jucătoare la HCM Rm. Vâlcea, în prezent la CSM Slatina) şi de interul stânga Oana Maria Bucă (de la Rapid Bucureşti – care e originară din comuna Lăpuşata). Aşa cum se cunoaşte, în 2014, ultima dintre acestea şi-a trecut în palmares titlul de campioană mondială cu naţionala României, la turneul final din Macedonia, când tricolorele erau antrenate de Aurelian Roşca.

Echipa noastră a terminat pe primul loc în Grupa A, cu două victorii

În prima fază a competiţiei din Polonia, româncele au făcut parte din Grupa A (singura cu trei echipe, celelalte două – B şi C – având câte patru participante). Tricolorele au început în trombă, iar în primul duel, din 6 iulie, au depăşit net formaţia organizatoare, Kazimierz Wielki University, din Bydgoszcz, cu 34-21 (după 18-12, la pauză). Badea a fost cea mai prolifică jucătoare din tabăra noastră (10 goluri marcate), în timp ce Stoicănescu şi Bucă au reuşit fiecare doar câte două „boabe”.
A doua zi, pe 7 iulie, româncele au trecut la limită, de University of Zagreb (Croaţia), cu scorul de 25-24 (după 15-11, la pauză). În acest duel, Badea şi Stoicănescu a marcat âte 3 goluri, iar Bucă – 1. În urma acestor rezultate, echipa noastră a terminat Grupa A pe locul 1 şi s-a calificat en-fanfare în sferturile de finală ale Campionatului European Universitar.

Tricolorele au pierdut în sferturi cu Aix-Marseille University (Franţa)

Din păcate, pe 8 iulie, România a pierdut duelul din sferturi cu Aix-Marseille University (Franţa), cu 26-23 (după 15-13, la pauză). Badea a fost din nou cea mai bună marcatoare, cu 6 goluri, în timp ce Stoicănescu şi Bucă au punctat fiecare doar de câte o dată. Echipa noastră a jucat mai departe în turneul pentru locurile 5-8, iar pe 9 iulie s-au impus net în partida cu University of Bochim (Germania), cu scorul de 39-27 (după 19-14, la pauză), când Stoicănescu a marcat patru goluri, Badea – 3, iar Bucă – 2.
Ulterior, în meciul pentru locul 5, fetele de la Universitatea din Piteşti au pierdut însă cu University of Zagreb (Croaţia), cu 36-30 (după 19-15, la pauză), pe care o învinseseră la limită, în prealabil, în grupa iniţială. În acest meci, Stoicănescu a înscris de 5 ori, Badea – o dată, în timp ce Bucă n-a punctat deloc.
Alexandra Badea s-a întors în ţară imediat după Campionatul European Universitar din Polonia, mai precis pe 11 iulie, şi a făcut joncţiunea cu celelalte jucătoare de la SCM Rm. Vâlcea în cantonamentul de la Fundata – Cheile Grădiştei, care a început chiar în acea zi.