vineri, decembrie 1, 2023
Administrație

Alexandru Dediu a obţinut finanţare pentru ambele proiecte depuse pe „Anghel Saligny”. La Păuşeşti-Măglaşi, se vor asfalta 17,5 kilometri de drumuri

959Vizualizari
Pe 15 iulie, Ministerul Dezvoltării a dat publicităţii lista investiţiilor din Vâlcea care vor fi finanţate prin programul „Anghel Saligny”. Pentru Păuşeşti-Măglaşi, veştile au fost cât se poate de bune, localitatea administrată de primarul Alexandru Dediu primind fonduri pentru ambele proiecte depuse. Cele două solicitări aprobate de Guvern pentru Păuşeşti-Măglaşi se referă la modernizarea infrastructurii rutiere. În acest sens, pentru proiectul de „modernizare a drumurilor de interes local”, Ministerul Dezvoltării a alocat suma de 10,5 milioane de lei, iar pentru cel de „reabilitare a drumurilor de interes local, în lungime de 4,9 km, a fost repartizată suma de 3,99 de milioane de lei.
„Ambele proiecte pe care le-am depus pe «Anghel Saligny» se referă la modernizarea infrastructurii rutiere din Păuşeşti-Măglaşi. Unul vizează asfaltarea a 12,6 kilometri, iar cel de-al doilea este pentru 4,9 km. În total, ar fi vorba de asfaltarea a 17,5 kilometri de drumuri de interes local. După ce vom finaliza şi aceste investiţii, nu vom mai avea nicio palmă de drum fără asfalt la Păuşeşti Măglaşi”, a precizat primarul PNL din Păuşeşti Măglaşi, Alexandru Dediu.
La începutul anului, primarul Alexandru Dediu a alocat suma de 1,5 milioane de lei, în bugetul pentru 2022, pentru a realiza o serie de lucrări de modernizare a unor drumuri din localitate, printre care se numără şi câteva artere incluse şi în documentaţiile aprobate pe „Anghel Saligny”. În aceste condiţii, banii respectivi vor fi repartizaţi acum pentru alte investiţii de interes local.