vineri, mai 7, 2021
Administrație

Alexandru Dediu (Păuşeşti Măglaşi): „Italia a făcut greşeli mari, de aceea a trecut prin momente atât de grele. La noi, s-a intervenit rapid! Poate scăpăm în luna mai”

194Vizualizari
Primarul din Păuşeşti Măglaşi, Alexandru Dediu, a precizat că nu a întrerupt lucrările de infrastructură din localitatea pe care o administrează. „Economia trebuie să meargă. Nu putem sta toţi acasă. M-au sunat muncitorii să mă întrebe dacă mai continuăm lucrările de amenajare a trotuarului de pe drumul principal. Le-am spus că nu oprim nimic! Vom lucra şi la centrul de îngrijire a bătrânilor, la puntea pietonală din Cheia. Păi, ce facem dacă ne oprim toţi din lucru? De unde vor mai veni bani… Bineînţeles că am luat măsuri de prevenţie, cu măşti, mănuşi. La primărie, am decis ca oamenii să nu stea mai mult de doi în acelaşi birou. Dar, dăm înainte! Am văzut ce s-a întâmplat peste hotare, din cauza Covid-19. Ideea e că Italia a făcut greşeli mari. Chiar şi când coronavirusul ajunsese puternic în zonă şi se declarase pandemia, nu se opriseră restaurantele, barurile, nimic… De aceea, italienii au trecut prin momente atât de grele. Din fericire, la noi, s-a intervenit rapid. În aceste condiţii, poate scăpăm în luna mai”, a subliniat Alexandru Dediu, din Păuşeşti Măglaşi.
„În ceea ce priveşte situaţia persoanelor din localitate care se vor întoarce de peste hotare în următoarea perioadă, lucrurile sunt simple. Toţi oamenii care vor reveni în ţară, vor fi nevoiţi să intre în carantina impusă de autorităţi. Astfel, cel puţin până după Paşti, nu vor intra în comună. În privinţa alegerilor locale, probabil că acestea vor fi organizate în septembrie”, a mai adăugat alesul PNL.