Politică

Alianţa USR PLUS anunţă Revoluţia Bunei Guvernări! Programul va fi prezentat în zilele următoare şi va fi pus în practică după alegerile parlamentare

961Vizualizari

COMUNICAT DE PRESĂ

Revoluția Bunei Guvernări – programul pe care Alianța USR PLUS se angajează să-l pună în practică după alegerile parlamentare și care va fi prezentat în zilele următoare – este rezultatul unei munci de peste un an, în comisiile de politici publice ale PLUS și USR. în care au fost implicați peste 500 de experți, din toate domeniile, reprezintă viziunea comună a ambelor partide și detaliază atât abordarea pe fiecare domeniu, cât și 40 de angajamente fanion.
Iată câteva dintre ele:
• Să nu mori cu dreptatea în mână
Instanțele trebuie să se asigure că cetățenii vor primi o soluție rapidă și echitabilă, fără să aștepte ani la rând răspunsuri în cele mai simple dosare.
• Fără politică în școală
Se vor desființa, treptat, inspectoratele școlare, în paralel cu profesionalizarea și pregătirea managementului unităților școlare. Se vor organiza concursuri pentru directorii de școli și programe de pregătire (legislație, management financiar, management pedagogic, auditare calitate etc) pentru a-i transforma pe aceștia în manageri școlari performanți. Atribuțiile ce țin acum de inspecția școlară (Art. 3 din Regulamentul de organizare și funcționare a inspectoratelor școlare) vor fi efectuate la nivelul școlii, prin mecanisme obiective de audit, iar restul responsabilităților de la nivel de inspectorat vor fi transferate către ARACIP sau echipe naționale specializate. La nivelul instituției prefectului vor fi organizate comisii de învățământ în care vor fi reprezentate toate părțile interesate și care vor monitoriza implementarea politicilor guvernamentale în teritoriu. Procesul de dizolvare a inspectoratelor școlare se va produce, astfel, etapizat, în paralel cu transferul funcțiilor, lăsând posibilitatea școlilor care au deja capacitatea de a funcționa independent să funcționeze ca atare.
• Crearea unui Fond Național de Modernizare a Infrastructurii din Sănătate
Un program de un miliard de euro pe următorii patru ani care să finanțeze renovarea sau reconstrucția de spitale și a infrastructurii sanitare.
• Împădurirea României și crearea unui DNA al Pădurilor
Nu se va mai tăia lemn ca-n codru (DNA-ul pădurilor). Plantăm înapoi: Până în 2050, acoperirea cu păduri a aproximativ 40% din suprafața terestră a României. Nu se va mai folosi așa mult lemn pentru încălzire: racordare la alte forme de energie.
• Bani europeni în industrii ale viitorului
Schimbările nu sunt doar o amenințare ci și un set de oportunități. România poate investi acum pentru a deveni furnizor și lider în regiune, pe piețele care cresc (green, îngrijirea vârstnicilor, tech, ecoturism etc..)
• Internet pentru toți
Asigurarea accesului la un viitor mai bun prin acces la internet, ca serviciu de interes general și prin alfabetizare digitală. USR PLUS își ia angajamentul ca oricine, oriunde, să aibă acces la internet de mare viteză pentru că aceasta este autostrada viitorului. (96% din români vor avea acces la internet de mare viteză și primarii noștri vor asigura măcar un loc cu wifi gratuit și prize în localitate pentru cei care nu pot accesa acasă). Școala și, în timp, accesul la locuri de muncă sau servicii vor depinde de asta.

Pe 6 decembrie putem fi mai mulți. Mult mai mulți. Putem schimba legile care, acum, apără hoția.
O Românie fără hoție nu e o fantezie!
Biroul de Presă – Alianța USR PLUS Vâlcea