Sporturi

Alina Enescu trage un semnal de alarmă: Vâlcea are atleți la Jocurile Olimpice, Campionatele Mondiale și Europene… Dar toți au plecat la alte cluburi. De ce?

159Vizualizari
Din păcate, toți marii sportivi de performanță care s-au format la Vâlcea au ales, în cele din urmă, să se legitimeze la alte cluburi, care le asigură condiții financiare net superioare. Îi amintim aici doar pe Rareș Toader, Alin Firfirică și Gabriel Voicu. Toți sunt campioni la probele lor de ani buni. Însă sunt campionii altora, deoarece nu mai punctează de mult pentru Vâlcea.
Alina Enescu regretă că s-a ajuns în această situație. „Aș vrea să întreb și eu de ce acești atleți nu mai sunt la Vâlcea?! Avem copii de mare valoare. Tot timpul au fost generații de sportivi extraordinari. Asta și pentru că sunt antrenori buni, nu?! Nu e ușor să îi descoperi și, mai apoi, să îi antrenezi. Îmi aduc aminte că atunci când antrena mama mea, avea la Vâlcea o grupă numai de campioni, printre care aș aminti-o pe Ionela Tîrlea. Situația nu s-a schimbat prea mult, doar că trebuie să muncim cu acești copii și să le asigurăm condiții pentru performanță”, a explicat Alina Enescu.