vineri, aprilie 16, 2021
Handbal

Ambros Martin se întoarce la Audi ETO Gyor. Cu echipa maghiară, spaniolul a câştigat de patru ori trofeul Ligii Campionilor

427Vizualizari
Fostul selecţioner al naţionalei de handbal feminin a României, spaniolul Ambros Martin, o va antrena din nou pe Audi ETO Gyor. Vara trecută, la finele lunii iulie, el a demisionat de la Rostov-Don, „din motive familiale”, iar pe 15 decembrie a fost dat afară de la prima reprezentativa Rusiei, după ce a pierdut cu Danemarca (23-30), în ultimul meci din Main Round. În urma acelui eşec, echipa pe care o antrena a ratat prezenţa în semifinalele Euro 2020.
Din acest punct de vedere, Ambros Martin a devenit astfel primul antrenor care a fost demis chiar în timpul desfăşurării unui turneu final. Pe 18 decembrie, în victoria cu Olanda (33-27), din meciul pentru locurile 5-6, Rusia l-a avut pe banca tehnică pe Alexey Alekseev, care era secundul echipei.
În ciuda rezultatelor mai slabe pe care Ambros Martin le-a avut în Rusia, oficialii echipei Audi ETO Gyor nu au uitat de performanţele pe care acesta le-a obţinut în Ungaria şi l-au readus pe banca tehnică. Ibericul a fost cel ce a adus primele trofee ale Ligii Campionilor la Gyor (în 2013, 2014, 2017 şi 2018), ediţia din 2019 a competiţiei supreme din Europa fiind câştigată cu actualul antrenor, Gabor Danyi.
Potrivit informaţiilor apărute pe Facebook, pe pagina Handbal Feminin, pentru revenirea lui Ambros Martin la Audi ETO Gyor au votat şapte dintre cei 12 membri ai Consiliului de Administraţie al clubului din Ungaria. „Decizia a fost luată, aşteptăm cu nerăbdare să-l întâmpinăm pe Ambros Martin”, a declarat foarte bucuros primarul oraşului Gyor, Csaba Andras Dezsi, citat pe Facebook, de realizatorii paginii Handbal Feminin.