miercuri, iulie 28, 2021
Sporturi

Halterofila Andrada Bulai, sportiva anului 2020 în Vâlcea. Vezi și ceilalți performeri premiați de DJST!

1.06KVizualizari
Pe baza datelor primite de la structurile sportive din Vâlcea, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret – instituție condusă de Bogdan Marinescu – a întocmit clasamentul celor mai buni 10 sportivi din 2020. Anul acesta, prima poziție în top i-a revenit halterofilei Andrada Bulai, de la CS Chimia Rm. Vâlcea. Pe cea de-a doua treaptă a podiumului s-a clasat tot o sportivă pregătită de Daniel Moldovan, în timp ce locul 3 a fost adjudecat de atletul Gabriel Voicu. Acesta din urmă are dublă legitimare, la CSM București și CNMB Rm. Vâlcea, la poalele Capelei fiind antrenat de profesoara Marinela Mirea.
Potrivit comunicatului de presă dat publicității de DJST Vâlcea, performerii județului sunt invitați să-și premiile de la sediul instituției, care se află în incinta Sălii Traian, marți, 22 decembrie, între orele 12-13. Pe lângă trofeul și diploma aferente, fiecare dintre primii sportivi ai Vâlcii va intra și în posesia unei recompense în bani.
Interesant este faptul că în Top 10 s-a clasat și echipa de handbal feminin SCM Rm. Vâlcea, pe locul 7.
Pe de altă parte, printre premianți se mai numără și sportivii cu sindromul Down de la CS Chimia Rm. Vâlcea, care au obținut medalii la para-karate în anul 2020. În fine, așa cum am anunțat deja, DJST Vâlcea va oferi și un premiu special în memoria regretatului antrenor de box Marius Băluță, care a decedat pe 18 octombrie.

Premierea celor mai buni sportivi ai judeţului va avea loc marţi, 22 decembrie, între orele 12-13

„Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Vâlcea, pe baza datelor primite de la structurile sportive de pe raza județului Vâlcea, care vizează activitatea celor care practică sportul de performanță, dorește ca și anul acesta să recunoască efortul depus de sportivi și să premieze performanța acestora.
Astfel, sportivii care au adus puncte județului Vâlcea la Campionate Naționale (fără cele școlare), Balcanice, FOTE, Europene și Mondiale (cadeți, junior I, junior II, tineret și seniori), sunt așteptați la secretariatul DJST Vâlcea să-și ridice premiul, având cartea de identitate asupra lor.
În data de 22.12.2020, în intervalul orar 12.00 – 13.00, la sediul Direcției Județene pentru Sport și Tineret Vâlcea, din Bulevardul Nicolae Balcescu, nr. 24 – Sala Sporturilor Traian, vor fi premiați toți sportivii cu rezultate, conform normativelor Ministerului Tineretului și Sportului, unde vor fi prezenți în mod individual, pentru a-și ridica premiul în bani, diploma și cupa, următorii sportivi, clasați pe locurile 1-10 la nivelul județului Vâlcea:
1. Andrada Bulai Pitoiu (haltere – CS Chimia Râmnicu Vâlcea)
2. Mihaela Bușe (haltere – CS Chimia Râmnicu Vâlcea)
3. Gabriel Cristian Voicu (atletism – CNMB Râmnicu Vâlcea / CSM București)
4. Ștefania Dabu (haltere – CS Chimia Râmnicu Vâlcea)
5. Andrada Popescu (karate – CSȘ Râmnicu Vâlcea)
6. Lucica Olah (powerlifting – CS Chimia Râmnicu Vâlcea)
7. SCM Râmnicu Vâlcea (handbal – SCM Râmnicu Vâlcea)
8. Daniel Moldovan (powerlifting – CS Chimia Râmnicu Vâlcea)
9. Dana Maria Govoreanu (atletism – CNMB Râmnicu Valcea / CS Chimia Râmnicu Vâlcea)
10. Răducu Cruceru (karate – CSȘ Râmnicu Vâlcea)
Îi așteptăm totodată și pe antrenorii sportivilor, pentru a primi o diplomă și o cupă, pentru recunoașterea muncii și valorii acestora.
Ne dorim ca toată această acțiune să se desfășoare în deplină siguranță, fapt pentru care îi rugăm pe toți cei care vor fi prezenți să respecte distanțarea și normele de igienă impuse.
Felicitări tuturor celor care au concurat, indiferent de locul pe care l-au ocupat și punctajul pe care l-au obținut. Până la urmă cel mai important lucru este că sportivii au luptat pentru continuarea activității și au participat la competițiile care s-au putut desfășura.
Apreciem faptul că sportul, în ciuda condițiilor grele datorate de infecția cu COVID 19, a reușit totuși să meargă înainte, chiar dacă doar cu o parte a sportivilor sau chiar cu ramuri sportive absente total, forțate de împrejurările pandemiei, fapt care ne ajută pe toți să înțelegem ce înseamnă sportul în ansamblul lui.
În plus, vor mai fi acordate premii speciale sportivilor cu sindromul Down de la para-karate, care au obținut medalii in anul 2020, după cum urmează:
1. Alin Ștefan Ionescu (para-karate – CS Chimia Râmnicu Vâlcea)
2. Florian Fumur (para-karate – CS Chimia Râmnicu Vâlcea)
3. Gabriel Radu Stanciu (para-karate – CS Chimia Râmnicu Vâlcea)
4. Elena Vlad (para-karate – CS Chimia Râmnicu Vâlcea)
5. Alexia Maria Iancu (para-karate – CS Chimia Râmnicu Vâlcea)
DJST Vâlcea va acorda un premiu special, în memoria reputatului antrenor de box, profesorul Marius Băluță.
De asemenea vor mai fi acordate distincții simbolice sportivilor și antrenorilor care nu se regăsesc în TOP 10, arbitrilor, sportivilor veterani etc, care au participat la competiții sportive pe parcursul anului 2020″, se spune în comunicatul de presă transmis de DJST Vâlcea, care e semnat de directorul Bogdan Marinescu.