vineri, februarie 26, 2021
Sporturi

Andreea Bîlă, sportiva anului în Vâlcea! Trei karateka, pe primele trei locuri în ierarhia întocmită de DJST

625Vizualizari

Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret Vâlcea – condusă de Bogdan Marinescu – a alcătuit, şi în acest an, clasamentul celor mai buni sportivi ai judeţului din 2019. Pe baza rezultatelor obţinute de-a lungul sezonului, la competiţiile la care vâlcenii au participat, prima poziţie în ierarhie a fost ocupată de karateka Andreea Bîlă, sportivă antrenată de Paul Dinu. Secţia de karate de la CS Chimia a ocupat şi următoarele două trepte pe podium în topul întocmit de DJST Vâlcea, prin Silviu Ghiţă (locul 2) şi Nicolae Stanciu (3). Toţi aceştia, dar şi încă 12 sportivi clasaţi până pe poziţia a 15-a în clasamentul anului 2019, au fost premiaţi în cadrul unui eveniment care a avut loc vineri, 20 decembrie, la Sala Traian.

65 de sportivi au fost incluşi în clasamentul DJST, conform punctajului MTS

„Aşa cum se cunoaşte, anual, DJST Vâlcea întocmeşte un clasament al celor mai buni sportivi ai judeţului, lucru pe care l-am făcut şi în 2019. Numărul total al sportivilor care au obţinut rezultate notabile, la Campionatele Naţionale, Mondiale şi Europene, precum şi la FOTE, care au punctat conform criteriilor MTS, a fost de 65. Pentru premierea celor mai buni 15 dintre aceştia, DJST Vâlcea a avut la dispoziţie suma de 10 mii de lei, ca în fiecare an, de altfel. Conform Legii 1447 din 2007, Direcţiile Judeţene de Sport şi Tineret pot să premieze cu cel mult 10 mii de lei sportivii buni ai judeţului. Din această sumă, 9000 de lei au fost împărţiţi în mod egal pentru primii 15 sportivi, câte 600 de lei de fiecare. Premiile în bani nu au fost însă şi pentru antrenori, aşa că acestora le-am oferit doar câte o cupă şi o diplomă. Diferenţa de 1000 de lei am alocat-o pentru procurarea trofeelor oferite celor 15 sportivi şi celor 6 antrenori ai acestora”, le-a transmis Bogdan Marinescu sportivilor care au fost prezenţi la evenimentul de premiere de vinerea trecută, de la Sala Traian.

Bogdan Marinescu: „DJST şi clubul Chimia au fost mereu alături de sportivi”

„Am ţinut să facem din nou acest top, chiar dacă au fost multe discuţii în contradictoriu, legate de alcătuirea lui. Cum au fost acelea de a-l întocmi separat, pe sporturi olimpice şi neolimpice, sau să luăm în calcul şi alte discipline care în 2019 n-au obţinut rezultate la Campionatele Naţionale, Europene sau Mondiale, dar unde activează însă sportivi tineri, de perspectivă, care pot fi mari performeri pe viitor. An de an, am încercat să cuprindem toate ramurile sportive şi să premiem cât de mulţi sportivi am putut, în funcţie de bugetul pe care l-am avut la dispoziţie, de 10 mii de lei. Până acum, aşa cum am mai declarat, am avut ca partener Primăria Râmnicului pentru susţinerea financiară a evenimentului de premiere din fiecare an. Şi în 2019, Primăria va organiza Gala Sportului Vâlcean, pe 27 decembrie, un fapt care mă bucură. DJST şi clubul Chimia, condus de doamna directoare Lelioara Alexandrescu, au fost mereu alături de sportivi”, a încheiat Bogdan Marinescu.

Topul celor mai buni sportivi ai judeţului în 2019, conform punctajului MTS:

1) Andreea Bîlă – karate (antrenor Paul Dinu), de la CS Chimia
2) Silviu Ghiţă – karate (antrenor Paul Dinu), de la CS Chimia
3) Nicolae Stanciu – karate (antrenor Paul Dinu), de la CS Chimia
4) Bogdan Muja – karate (antrenor Cristi Rezeanu), de la Sen Sport
5) Mihai Cârstea – karate (antrenor Cristi Rezeanu), de la Sen Sport
6) Mihaela Buşe – haltere (antrenor Daniel Moldovan), de la CS Chimia
7) Dmitrii Guştiuc – karate (antrenor Paul Dinu), de la CS Chimia
8) Paul Dinu – karate (antrenor Paul Dinu), de la CS Chimia
9) Andrada Bulai – haltere (antrenor Daniel Moldovan), de la CS Chimia
10) Laura Dabu – powerlifting (antrenor Valentin Pătru), de la CS Chimia
11) Radu Zarioiu – lupte (antrenor Constantin Daneş), de la CS Chimia
12) Andreea Mihai – karate (antrenor Cristi Rezeanu), de la Sen Sport
13) Claudia Popa – kempo (antrenor Constantin Daneş), de la CS Chimia
14) Lucica Olaf – powerlifting (antrenor Valentin Pătru), de la CS Chimia
15) Gabriel Voicu – atletism (antrenor Marinela Mirea), de la CNMB