Handbal

Andreea Ţîrle (SCM Rm. Vâlcea) va juca, din vară, la Minaur Baia Mare

1.84KVizualizari
În toamnă, din pricina cazurilor numeroase de Covid-19 din lot, oficialii de la SCM Rm. Vâlcea au împrumutat, în regim de urgenţă, două jucătoare tinere de la Centrul Naţional Olimpic de Excelenţă, pentru a putea participa la turneul de la Sf. Gheorghe (desfăşurat între 29 octombrie şi 3 noiembrie). Este vorba de pivotul Andreea Bianca Ţîrle (născută pe 2 aprilie 2002) şi de extrema stângă Corina Lupei (născută pe 12 iulie 2002), ambele fiind originare din Tg. Mureş, unde erau legitimate la clubul Arena.
Ulterior, cea de-a doua dintre acestea a fost folosită adesea de antrenorul Florentin Pera, în special în întrecerea internă, marcând numeroase goluri. În plus, ea a punctat de patru ori şi în Liga Campionilor. În ceea ce-o priveşte pe Andreea Ţîrle, lucrurile nu au stat la fel, din cauza concurenţei pe care aceasta o avea pe postul său cu „stranierele” Maren Nyland Aardahl şi Asma Elghaoui. Chiar dacă a bifat la un moment dat şi o prezenţă în Liga Campionilor, ea a prins foarte puţine minute pe teren pentru SCM şi a marcat doar de nouă ori, toate golurile fiind în Liga Florilor.
Din vară, tânăra handbalistă de la CNOE va juca însă la Minaur Baia Mare, unde va face pereche, pe semicerc, cu o altă jucătoare de perspectivă, Ştefania Jipa (21 de ani, de la CSM Bucureşti).
Sursă foto: Facebook