Fotbal Național

Andrei Artean, „febleţea” lui Alin Artimon, de la CSM Rm. Vâlcea, a decis Supercupa României

1.48KVizualizari

Viitorul Constanţa a câştigat cu scorul de 1-0 meciul pe care l-a disputat sâmbăta trecută, la Ploieşti, în faţa campioanei en-titre, CFR Cluj. Astfel, echipa lui Gheorghe Hagi şi-a adjudecat, în premieră, Supercupa României. Vâlceanul Alex Păun nu a evoluat deloc în acest duel, care a fost decis de un supergol marcat de Andrei Artean, cu un şut splendid, de la 25 de metri de poarta lui Giedrius Arlauskis.
Puţini vâlceni îşi mai aduc aminte că autorul unicului gol de pe „Ilie Oană”, de sâmbătă, 4 iulie, a trecut la un moment dat şi prin Zăvoi. Originar din Timişoara, Andrei Artean a fost junior pe Bega, la Poli, după care a făcut un periplu pe la mai multe grupări din ţară. Printre formaţiile pe la care a trecut s-a numărat şi CSM Rm. Vâlcea, în perioada când clubul din Zăvoi era finanţat de Cătălin Rufă. Artean (care va împlini vârsta de 26 de ani pe 14 august) a mai revenit la Rm. Vâlcea şi în februarie 2016, când echipa era finanţată de Dan Niţu şi pregătită de Alexandru Pelici.
În 2012, actualul fotbalist de la Viitorul Constanţa a fost adus la Rm. Vâlcea de fostul antrenor al CSM-ului, Alin Artimon, care îl cunoştea bine de la Timişoara. Încă de atunci, Artean a fost „febleţea” tehnicianului bănăţean, care a susţinut tot timpul că elevul său va ajunge cândva în Liga I, motiv pentru care „i-a acordat mereu tot creditul”. Artean a urcat însă mai greu treptele afirmării, până vara trecută, când a fost cumpărat de Gică Hagi, la curtea căruia a „explodat” abia acum cu acest gol de zile mari, care i-a făcut pe iubitorii fotbalului din ţara noastră să nu-i mai uite niciodată numele. Peste ani, Artean i-a răsplătit aşadar încrederea lui Artimon şi a ajuns celebru în România, aducând un trofeu important în contul echipei Viitorul Constanţa.