miercuri, martie 3, 2021
Politică

Andrei Gheorghiu mai avea puțin și era „plesnit” la Antena 3, pentru că nu e fan Mircia Gutău. Asta au avut impresia telespectatorii! Reprezentantul USR a ieșit perfect din toate situațiile, arătând că este un lider puternic în politica locală

1.49KVizualizari
Invitat la o emisiune de pe Antena 3 Vâlcea, Andrei Gheorghiu și-a exprimat dorința ca, în viitorul apropiat, toate ședințele Consiliului Local Rm. Vâlcea să fie publice, în platforma on-line, cu implicarea directă a cetățenilor care vor să adreseze întrebări celor pe care i-au ales. Consilierul municipal USR-Plus a explicat că, în multe alte orașe din țară (chiar și în mediul rural) există o transparență și o comunicare mult mai bună între Executiv și comunitatea locală.
„Avem o colegă care a solicitat să participe la ședință prin mijloace electronice și i s-a refuzat, deși există o lege în acest sens. Nu înțelegem de ce, mai ales că sunt persoane cu probleme, care vor să se implice în viața comunității. Cred că deja aici e vorba de răutate din partea conducerii executive a Primăriei”, a explicat reprezentantul USR Vâlcea.

„Din ce perspectivă vedeți blocajele financiare? Pentru că așa vă spune domnul primar?!”

În cei 6-7 ani de când este implicat în politică, Andrei Gheorghiu s-a remarcat mai mereu prin eleganța discursului, evitând să intre în dispute inutile și interminabile cu adversarii săi politici, așa cum se întâmplă pe la alte partide. Acesta l-a sfătuit pe edilul Râmnicului, Mircia Gutău, să nu mai lanseze minciuni în mediul on-line, pentru că acestea pot fi demontate foarte ușor.
„Spunea dânsul că, pentru că nu ne-am prezentat la ședință, Râmnicul pierde bani. De unde asta? Sau că Apavil e pe butuci, în faliment. Sunt doar declarații politice. Eu mi-aș dori să se termine asta și să colaborăm, pentru că râmnicenii sunt deja obosiți de acest circ continuu. Alianța pentru Râmnic a votat mereu proiectele propuse de primar și care ni s-au părut benefice. Dar primarul trebuie să țină cont și că noi, consilierii, avem inițiative interesante. Adică, să fie un respect reciproc. Asta îmi doresc. Noi am solicitat până acum organizarea a șapte ședințe. Ni s-a refuzat mereu asta… Acum, domnul primar vine și spune că nu am participat la ședința extraordinară a dumnealui și că se pierd bani din cauza noastră. Nu e prea frumos din partea dumnealui să mintă atât de mult”, a completat Andrei Gheorghiu, în emisiunea în care a lăsat impresia telespectatorilor că mai avea puțin și era „plesnit” pentru faptul că nu e fanul lui Mircia Gutău.

„De ce nu am participat la ședință? E vorba de solidaritate cu colegii mei”

De fiecare dată, Andrei Gheorghiu a ieșit elegant din situație, dovadă că rămâne un lider puternic al USR, care nu cade deloc în capcanele politicienilor vechi. „De ce nu am participat la ședință? E vorba de solidaritate cu colegii mei. Îmi spuneți că m-am supărat și de aia nu am participat?! E normal ca toți colegii mei să fie respectați la fel. Din ce perspectivă vedeți blocajele noastre financiare? Pentru că așa vă spune domnul primar?! Până acum, Consiliul Local nu a avut inițiative și aproba doar ce spunea primarul. Acum, vrem și noi să spunem ceva și nu avem voie?!”, i-a tăiat-o rapid liderul USR moderatoarei, vădit pusă într-o situație încordată.