vineri, aprilie 16, 2021
Politică

Andrei Gheorghiu (USR-PLUS): La cum evoluează pandemia, mi se pare imposibil să avem alegeri pe 27 septembrie. Noi am propus ca scrutinul să fie măcar pe 2 zile, tocmai pentru a evita un dezastru

658Vizualizari
România traversează cea mai neagră perioadă de la apariția Coronavirusului, în condițiile în care se înregistrează deja peste 1100 de cazuri pe zi. „Brazilia Europei” – așa cum a supranumit-o o parte a presei – ca urmare a răspândirii galopante a virusului COVID-19, este pusă într-o altă situație delicată și extrem de periculoasă: de a organiza alegerile locale de pe 27 septembrie, iar asta în condiții de risc minim. Cu toate că pare extrem de greu de îndeplinit!
Andrei Gheorghiu, candidat din partea alianței USR-PLUS pentru funcția de primar al Râmnicului (și unul dintre tinerii cu viziune în viața de zi cu zi) a explicat, grosso modo, cam ce ar trebui făcut pentru a nu pune și mai mult în pericol sănătatea românilor. „În primul rând, trebuie să ne gândim la sănătatea populației. Nu alegerile contează cel mai mult, ci măsurile care trebuie luate împotriva răspândirii virusului. Avem deja peste 1100 de cazuri zilnic. Suntem un exemplu negativ pentru marile țări din Europa! E o situație extrem de delicată, care trebuie tratată cu maximă seriozitate și implicare. USR-PLUS a venit inclusiv cu varianta de a organiza alegeri pe durata a două zile. De ce? În primul rând, e vorba de măsurile de dezinfecție care trebuie luate. Una e să aduni sute de oameni într-o singură secție de votare, într-o singură zi, iar alta e să pui două zile la dispoziția alegătorilor. Pericolul infectării ar putea scădea la jumătate în două zile. Oricum, repet, trebuie ca Parlamentul să ia cea mai bună decizie, și asta dincolo de interesele politice. Până la urmă, sănătatea noastră, a tuturor e cea mai importantă. Nu ne putem permite alți pași greșiți, doar de dragul alegerilor. O amânare – în cazul în care nu va scădea numărul cazurilor – poate fi binevenită! De la strângerea semnăturilor pentru candidatură, până la campania electorală din casă în casă și, mai departe, la votul propriu-zis este o procedură de lungă durată, care poate pune în pericol enorm sănătatea românilor. Avem nevoie de o lipsă de responsabilitate? Cred că nu!”, a comentat Andrei Gheorghiu, candidat USR-PLUS pentru funcția de primar la Rm. Vâlcea.