luni, aprilie 12, 2021
Politică

Andrei Gheorghiu vrea să profite din plin că ministrul Fondurilor Europene e de la USR și propune câteva proiecte primarului Mircia Gutău

1.04KVizualizari

Andrei Gheorghiu se numără printre consilierii municipali cu inițiativă și implicare în ceea ce privește dezvoltarea orașului Rm. Vâlcea, pe conceptul de digital și green, așa cum vedem la Cluj-Napoca, Oradea și nu numai. Profitând că ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, este de la USR, el speră că, în următorii ani, Primăria nu va mai pierde timpul cu lucrări mărunte.

Andrei Gheorghiu susține depunerea a cât mai multe proiecte europene, pentru: piste de biciclete, semaforizare inteligentă (care să ajute mult traficul, și așa sufocat), transparentizarea activităților din primărie și conectarea directă a cetățenilor cu aparatul administrativ, planificare urbană verde: acoperișuri verzi, fațade verzi, coridoare verzi, plantarea copacilor în parcări și de-a lungul drumurilor, grădini urbane sau grădini instituționale care servesc în principal în scopuri educaționale, terapeutice sau sociale, drenarea apelor pluviale și multe alte proiecte care pot fi implementare cu succes pe plan local.

„Trebuie să renunțăm la a mai face lucrări doar din banii râmnicenilor sau pe credite care apasă greu pe umerii noștri și să dăm cât mai repede drumul la proiecte. E păcat să nu ne zbatem cât mai mult anii aceștia. Eu voi avea o discuție cu ministrul Cristian Ghinea. Ar fi inadmisibil să nu profităm la maxim de această posibilitate de dezvoltare durabilă a orașului nostru. Avem un ministru eficient al fondurilor europene care, cu siguranță, va sprijini proiectele noastre locale. Vom discuta și vom colabora cu autoritățile centrale, pentru ca tot ceea ce ne-am propus să devină realitate la Râmnicu Vâlcea. Eu sunt deschis dialogului cu toți consilierii municipali, indiferent de apartența lor politică”, a explicat Andrei Gheorghiu, consilier municipal USR-PLUS.