miercuri, decembrie 6, 2023
Sporturi

Angelo Teodosescu, din Vâlcea, cel mai bun român la Europenele de box: a luat argintul!

2.4KVizualizari
Vâlceanul Angelo Teodosescu a izbutit, pentru cea de-a doua oară consecutiv, să scrie o pagină frumoasă pentru boxul românesc. După ce, în 2019, a cucerit medalia de argint la Campionatele Europene şcolare de la Tbilisi (Georgia), la categoria 72 kg – avându-l alături pe regretatul antrenor Marius Băluţă, când a fost învins în finală de ucraineanul Oleksi Stepanov, zilele trecute, el a repetat performanța din urmă cu 2 ani.
Astfel, de această dată, Angelo Teodosescu a reuşit să se califice până în finala Campionatului European de juniori, la categoria 80 kg. Pugilistul vâlcean a pierdut titlul continental în fața reprezentantului Rusiei, Rasul Gadzhiev, dar a obținut cea mai mare performanță a tricolorilor, la competiţia care a avut loc tot la Tbilisi (Georgia).
„Angi reușise să câștige precedentele două meciuri prin KO și, mai apoi, în toate cele trei reprize. A fost singurul pugilist român care a ajuns în finală, iar asta spune multe despre valoarea lui. Acum, el concurează pentru clubul Pandurii Tg. Jiu. Specialiștii din boxul românesc îi prevăd un viitor foarte frumos. Peste o lună, și fratele său mai mic, Mario, va concura la Campionatele Europene de cadeți. Le urez succes în continuare!”, a declarat Marian Teodosescu, unchiul fraților boxeri din Vâlcea, Angelo și Mario Teodosescu.