marți, octombrie 27, 2020
Diverse

ANGLIA / Bogdan lucrează în nordul Londrei, la o companie cu 600 de angajaţi: „Încă nu s-a schimbat nimic. Străzile sunt la fel de pline. Se aude însă că vor să închidă tot!”

748Vizualizari
Românii plecaţi în diaspora comunică des pe site-urile de socializare, cu privire la răspândirea virusului Covid-19 pe bătrânul continent, mai ales că au rude plecate mai peste tot. În unele ţări, panica a atins cote paroxiste, în altele însă viaţa continuă în acelaşi ritm, cu toate că pluteşte un aer de nesiguranţă, cu privire la ziua de mâine. În campania noastră de a afla situaţia din Europa, am contactat mai mulţi vâlceni stabiliţi peste hotare, pentru a vedea cum gestionează fiecare criza. Soluţia este aceeaşi: izolarea la domiciliu şi aşteptarea de noi indicaţii din partea autorităţilor naţionale.
Bogdan este din Vâlcea şi lucrează în nordul Londrei, la compania „One Pound”, unde sunt peste 600 de angajaţi. Deocamdată, el spune că nu se vorbeşte decât vag despre acest virus. Din acest week-end, circulă însă informaţia că există riscul să se închidă marile magazine în aproximativ două săptămâni.
„Lumea merge la fel de mult pe stradă. Copiii se joacă în continuare în locurile special amenajate, iar totul pare neschimbat. Am fost sunat azi, de un prieten, să mă duc să fac cumpărături, pentru că se vor închide toate supermarket-urile. Deja, Lidl şi alte câteva mari companii au închis. Parcă pluteşte un aer de nelinişte în aer… Dar lumea încă nu vorbeşte că asta ar putea exploda la Londra!”, ne-a povestit Bogdan.