duminică, aprilie 14, 2024
Monden

Ansamblul „Junii Mălăieni” va participa la două festivaluri internaţionale care vor avea loc la Cernăuţi

872Vizualizari
În vară, „Junii Mălăieni” va fi prezent la două evenimente culturale   internaţionale care vor avea loc la Cernăuţi – Herţa. Este vorba de Festivalul Neamului „Ştefan Cel Mare şi Sfânt” şi de Festivalul Internaţional de Folclor „Cântă Cucu-n Bucovina!”. Acestea au ajuns la ediţia a 7-a şi se vor desfăşura în paralel, în perioada 1-5 iulie. Ansamblul condus de Carmen Ţolea, care o are ca solistă principală pe Patricia Ţolea (fiica primarului din Mălaia), va fi astfel, din nou, în atenţia românilor de peste hotare, de această dată, din Ucraina. Cu siguranţă, tinerii folclorişti din nordul judeţului vor culege iarăşi ropote de aplauze prin cântecele tradiţionale pe care le vor interpreta, atât din zona Olteniei, cât şi a Ardealului, la fel cum s-a mai întâmplat şi la precedentele deplasări peste hotare. Grupul „Junii Mălăieni” a obţinut cel mai mare succes în 2019, când Patricia Ţolea a fost aleasă Frumoasa Oltului, de către juriul Festivalul „Cântecele Oltului”, care se desfăşoară anual la Călimăneşti.
„Vom participa pentru prima oară la festivalurile de la Cernăuţi şi sper să avem parte, din nou, de recunoaşterea internaţională de care ne-am bucurat când am concertat în Grecia, de exemplu. Grupul nostru se află într-o perioadă de tranziţie, se schimbă generaţiile, cum se spune în sport. Unii membri au ajuns la o vârstă, ceea ce înseamnă că vor ieşi din ansamblu şi vor fi înlocuiţi cu alţii, mai tineri. Totuşi, pentru a nu-i pierde pe cei care nu mai sunt juni, pe viitor, intenţionăm să împărţim grupul în două categorii. O parte va fi alcătuită din adulţi, care vor forma un ansamblu separat, iar cealaltă va fi alcătuită din tineri, ca şi până acum”, a spus primarul Gabriel Ţolea.
În altă ordine de idei, luni, 6 aprilie, liberalul a supravegheat operaţiunea de carantinare a 15 persoane din Mălaia, care s-au întors din Anglia. Acestea au fost izolate în centrul de agrement de la Brădişor, care se află în administrarea DSTJ Vâlcea.