luni, iunie 24, 2024
Sporturi

Antrenorul Cristian Achim (CSM CSU Oradea) luptă pentru medaliile de bronz în Liga Naţională de baschet masculin

413Vizualizari
Deşi s-a clasat pe locul 2 la finele sezonului regulat, echipa CSM CSU Oradea, care e pregătită de antrenorul vâlcean Cristian Achim, va lupta doar pentru medaliile de bronz în actuala ediţie Ligii Naţionale de baschet masculin. În sferturile play-off-ului, care s-au desfăşurat după sistemul „2 din 3”, bihorenii au trecut cu scorul de 2-1 de CS Dinamo Bucureşti (poziţia a 7-a). Pe 3 mai, CSM CSU Oradea a învins cu 76-58 în propriul fief, dar apoi a cedat în deplasare, cu 62-79, astfel că a fost nevoie de cel de-al treilea meci, decisiv, care s-a disputat pe terenul echipei antrenate de Cristian Achim. Bihorenii au triumfat categoric, cu 79-46, şi au acces în semifinale.
Din păcate, în „careul de aşi”, când s-a jucat după sistemul „3 din 5”, CSM CSU Oradea a pierdut fără niciun drept de apel, cu 3-0, în faţa echipei CSO Voluntari (clasată pe locul 3 în sezonul regulat). Chiar dacă bihorenii au beneficiat de avantajul terenului propriu în primele două meciuri, elevii lui Cristian Achim au pierdut de două ori cu acelaşi scor (66-74), iar apoi au fost învinşi şi în deplasare, cu 79-85, astfel că trupa din Ilfov s-a calificat în finală.

În primul meci din finala mică, disputat luni seara, echipa bihoreană s-a impus cu 110-59, pe teren propriu

În aceste condiţii, echipa antrenată de Cristian Achim se va bate pentru medaliile de bronz, cu BCMU FC Argeş Piteşti (locul 4 în sezonul regulat), după sistemul „2 din 3”. Graţie clasării superioare, CSM CSU Oradea va beneficia, din nou, de avantajul de a disputa un meci în plus acasă. Prima partidă a avut loc luni, 23 mai, în fieful formaţiei bihorene, şi s-a încheiat cu victoria clară a elevilor lui Cristi Achim, cu scorul de 110-59. Cele două adversare se vor înfrunta din nou joi, 26 mai, tot de la 17.30, dar în Trivale. Dacă va mai fi nevoie, meciul decisiv va fi programat duminică, 29 mai, la Oradea, la o oră care va fi anunţată ulterior. În sezonul regulat, cele două echipe şi-au împărţit victoriile: în tur, pe 12 noiembrie 2021, bihorenii au câştigat pe teren propriu cu 63-60, iar în retur, pe 12 martie, argeşenii au învins acasă cu 82-63. Toate meciurile dintre CSM CSU Oradea şi BCMU FC Argeş Piteşti vor fi transmise LIVE de DigiSport.
În finala mare a Ligii Naţionale de baschet masculin, campioana en-titre şi lidera ierarhiei în sezonul regulat, „U” BT Cluj-Napoca, o va întâlni pe CSO Voluntari, după sistemul „3 din 5”. Prima partidă se va desfăşura joi, 26 mai, de la ora 17.30, în Ardeal, şi va fi, de asemenea, în direct, pe DigiSport.
Sursă foto: Facebook CSM CSU Oradea