sâmbătă, aprilie 13, 2024
Handbal

Antrenorul Florentin Pera, după victoria cu Bistriţa-Năsăud: „Sunt foarte mulţumit de modul cum ne-am prezentat în acest meci! Asta este adevărata noastră valoare!”

555Vizualizari
După eşecul cu Minaur Baia Mare (30-31), de la Bistriţa, din ajunul Paştelui, SCM Rm. Vâlcea a bifat două victorii concludente la turneul care a avut loc săptămâna trecută, în judeţul Cluj: 32-20 cu Dacia Mioveni 2012 şi 27-20 cu Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud. La final, succesul, dar mai ales evoluţia din meciul cu echipa din Ardeal, l-au satisfăcut la maximum pe antrenorul Florentin Pera.
„Chiar am făcut un joc aproape perfect în faza de apărare. Sunt foarte mulţumit de modul cum ne-am prezentat cu Bistriţa-Năsăud! Asta este adevărata noastră valoare! Consider că puteam să câştigăm însă mult mai clar, în condiţiile în care, în prima repriză, am ratat opt situaţii clare şi am intrat doar cu un avantaj de două goluri. Am fi putut să tranşăm meciul încă din prima repriză, dar, din păcate, ratările au făcut ca jocul să fie echilibrat în continuare, să le ţinem în joc pe fetele de la Gloria. Însă, treptat, am dovedit că suntem echipa mai bună, am prestat un joc de calitate, am avut atitudine şi agresivitate, iar în plus a funcţionat excelent şi atacul rapid. Repet, sunt foarte mulţumit, în primul rând de joc şi bineînţeles şi de rezultat. A fost o victorie cât se poate de clară!”, a precizat Pera.

„Din păcate, după Ewgenija Minevskaja şi Jelena Trifunovic, am pierdut-o şi pe Raluca Dăscălete, practic, al treilea apărător central”

Tehnicianul s-a referit în continuare la faptul că, şi în partida cu Bistriţa-Năsăud, SCM a avut câteva absenţe importante. „Şi în acest meci, ne-au lipsit două piese importante din zona centrală, Ewgenija Minevskaja şi Jelena Trifunovic. De asemenea, Cristina Florică – o jucătoare de echipă naţională. De parcă nu erau suficiente aceste absenţe, am pierdut-o şi pe Raluca Dăscălete, practic, cel de-al treilea apărător central, care s-a accidentat. Asta e situaţia! O să încerc să improvizez în continuare! În acest duel, am jucat, spre exemplu, cu Daria Bucur în zona centrală şi chiar s-a descurcat foarte bine, chiar dacă s-a ales cu două eliminări. Ea a făcut un joc foarte bun pe faza de apărare şi ţin s-o felicit! Repet, în condiţiile date, consider că ne-am descurcat excelent! Mă bucur că toate fetele au înţeles că numai printr-o astfel de atitudine ne vom menţine în partea de sus a clasamentului şi vreau să cred că vom duce cu bine acest sezon până la capăt. Le felicit încă o dată, este meritul lor că au luptat pentru fiecare minge, lucru pe care îl cer în fiecare meci”, a mai declarat Florentin Pera.
Sursă foto: Facebook