miercuri, ianuarie 19, 2022
Sporturi

Antrenorul Marius Mărgărit (CNMB) şi-a adus aminte de vremurile frumoase ale voleiului vâlcean: „În urmă cu 10-15 ani, în fiecare vară, mergeam cu echipa de junioare la turnee în Italia, atmosfera era una senzaţională!”

88Vizualizari
Ani la rând, Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân”, din Rm. Vâlcea, a ţinut ştacheta sus în ceea ce priveşte voleiul de performanţă, echipele prestigiosului liceu fiind mai mereu printre protagoniste în campionatele naţionale. În ultima perioadă, lucrurile nu mai stau la fel, iar cauzele sunt multiple, pe lângă lipsa copiilor dispuşi să mai practice acest sport atât de frumos adăugându-se şi alţi factori.
„Spre deosebire de anii trecuţi, în sezonul actual, la CNMB, mai sunt doar două echipe angrenate în Campionatele Naţionale, de juniori şi junioare. Din lipsă de efectiv, nu am mai înscris nicio altă formaţie, pentru că nu mai avem suficienţi elevi. Ca să alcătuieşti o echipă, trebuie să ai măcar opt jucători în lot, iar noi nu mai putem strânge atâţia. Copiii din generaţiile de azi sunt mai puţin îndreptaţi către sport. În aceste condiţii, aşa cum am mai spus şi altădată, sunt mulţumit măcar că mai participăm în competiţiile FR Volei”, ne-a declarat Marius Mărgărit.
Antrenorul de la CNMB şi-a adus apoi aminte cu plăcere de anii în care pregătea echipele de fete ale liceului împreună cu soţia sa, Nicoleta Mărgărit. Perioada actuală contrastează însă total cu trecutul, motiv pentru care acesta a ţinut să tragă un nou semnal de alarmă şi a avertizat că există riscul ca voleiul de performanţă să dispară de la liceul din Râmnicu Vâlcea.
„Din păcate, s-au dus vremurile frumoase ale voleiului vâlcean! Îmi aduc aminte că, în urmă cu 10-15 ani, în fiecare vară, participam cu echipa de fete la turnee în Italia, era o atmosferă senzaţională, să faci sport era o plăcere! Totul a început să moară după anul 2016, când ne-am calificat cu echipa de junioare la ultimul turneu final, la Braşov. Apoi, am devenit antrenor la băieţi şi am acces de trei ori în faza semifinală, din 2016 şi până în prezent, mai departe de atât nu s-a putut! În orice caz, calificarea de trei ori între primele 12 echipe din ţară e o performanţă! Nici la fete nu mai e ce-a fost odată, tot din pricina lipsei de efectiv. Dar mai sunt şi alţi factori care au contribuit la decăderea voleiului de la CNMB. Regresul a început de ceva timp, dar sper să mai rezistăm încă 2-3 ani la un nivel cât mai bun”, a încheiat Marius Mărgărit, coordonatorul catedrei de volei de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân”.